h i r d e t é s

Felhősen, borongósan indul a hét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Felhősen, borongósan indul a hét

2021. október 11. - 05:42

Hétfőn eleinte még a vasárnap érkezett front okoz délen további esőt, a felhőzet is csak kevés helyen vékonyodik el. A hűvös idő még napokig velünk marad!

Az ország nagy részén jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kevésbé felhős területek délutánig leginkább az északkeleti harmadban lehetnek, majd késő délutántól északnyugat felől átmeneti határozottan felhőzetcsökkenés kezdődik.
Helyenként, elsősorban a déli és a keleti határ közelében lehet számítani többnyire gyenge - előbbi vidékeken néhány helyen időnként közepes, esetleg erősebb intenzitású - esőre. Az északnyugatira, északira forduló szél főleg a nyugati, északnyugati megyékben lesz élénk, Sopronnál erős lökések is előfordulhatnak.
A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között valószínű, de a keleti, északkeleti határnál 16, 17 fok is lehet, illetve a tartósan borult déli részeken 10 fok alatt maradhat a maximum.
Késő estére döntően 5 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Napközben enyhe melegfronti tünetek jelentkezhetnek, majd hidegfront érkezik és ennek hatásást érezhetjük. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, a vérnyomás-ingadozás, a fáradtságérzet, a dekoncentráltság, a szédülés, a rosszullét, a gyulladásos- és a kopásos jellegű ízületi panaszok, valamint az alvászavar.

A borongós, több helyen csapadékos időben lehangoltak, kedvtelenek lehetünk, csökken hő- és komfortérzetünk.

Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázás veszélye.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s