h i r d e t é s

Felhőtlen, napsütéssel fűszerezett nap vár ránk

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Felhőtlen, napsütéssel fűszerezett nap vár ránk

2020. április 07. - 06:15

Kedden délelőtt országszerte felhőtlen lesz az ég. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Komka Péter

Délután szikrázóan napos idő várható, szinte felhő sem lesz az égen.  Az élénk délkeleti szél mellett 18, 22 fok közé melegszik a levegő. Szerdán délelőtt derült égre tekinthetünk fel. Délután folytatódik a felhőtlen, napos idő. Változó irányú szél lesz. 18, 23 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Anticiklon alakítja az időjárást. Az erőteljes nappali felmelegedés fokozza a fejfájósok panaszait.- írja a meteoklinika.hu.

Anticiklonális hatás érvényesül, front nem érkezik a Kárpát-medence térségébe. Az éjszakai lehűlés mérséklődik, légköri fagyra már csak az északkeleti fagyzugos tájakon kell készülni, ez pedig az elmúlt napok után igazi örömhír az ízületi bántalmakkal küzdők számára. Bár csak egy-két helyen fagyhat, a hűvös reggeli időszakban a megfázásveszély nagy, ami miatt nem szabad megfeledkezni a réteges öltözetről.

Kora délután a hőmérséklet csúcsértékei többfelé elérik a 17-18 fokot, de helyenként 19-20 fokos melegnek örülhetünk. A melegedés hatására szűnni nem akaró migrénes panaszok jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél. A fejfájás enyhítése érdekében javasolt a megszokottnál több folyadékot fogyasztani és megpróbálni tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket. A meleg az erős déli széllel érkezik, ami azt jelenti, hogy a szélre érzékenyek még intenzívebb fejfájást és nyugtalanságot tapasztalhatnak.

A következő napokban tartósabban várható, hogy az átlagos felett marad a hőmérséklet, ez pedig emésztési panaszokat okozhat a fokozottan érzékenyeknél. Ezen panaszok mérséklése érdekében lehetőleg kerülje a puffasztó ételek és inkább fogyasszon sovány húsokat, valamint a halból készült fogásokat.

Szabadtéri programoknak kedvez az idő, de továbbra is ajánlott kerülni a tömeget és zsúfolt tereket. A járványok terjedésének gátat szabhat, ha odafigyel a megfelelő higénia betartására és sűrűbben mos kezet. 

A pollenszint nő. Az allergiások körében orrfolyás, tüsszögés és nehézlégzés jelentkezhet. A tüneteken enyhíthet, ha kerüli a tejtermékek fogyasztását és sűrűbben mos kezet, valamint hajat.

A légszennyezettség nő, a nagyobb városokban egészségtelen, helyenként veszélyes a levegő minősége.

A közlekedés során veszélyes időjárási jelenség nem várható, de ennek ellenére vezessen óvatosan és legyen mindig körültekintő.

Vezető tünet a mai napon: fejfájás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.