h i r d e t é s

Feljelentést tesz a DK Schmidt Máriáék részvényei miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Feljelentést tesz a DK Schmidt Máriáék részvényei miatt

2015. november 26. - 16:10
0 komment

 

A Demokratikus Koalíció hűtlen kezelés és orgazdaság gyanújával tesz feljelentést.

Schmidt Mária - Fotó: MTI / Rosta Tibor

Úgy tűnik, feljelentős kedvében van a Demokratikus Koalíció, csütörtökön már a második feljelentésüket jelentették be. Egyrészt a TEK blöffje miatt, másrészt a hvg.hu cikke miatt, melyben azt írták: úgy adtak el Schmidt Mária családi cégének állami tulajdonban lévő részvényeket, hogy semmilyen verseny nem volt: nem vitték tőzsdére, mint az állami OTP-részvényeket, de a cég többi részvényese sem tehetett ajánlatot - írja a HVG.

A Terror Házának főigazgatója, leendő kormánybiztos ráadásul azt a részvénycsomagot vehette meg kizárólagosan, amit a hvg.hu információi szerint az állam még a magánnyugdíj-pénztári vagyonnal szerzett meg. Schmidt nem nyilatkozott, a cég ügyeit intéző lánya viszont tagadta, hogy ez a törvények által tiltott állami támogatás lenne. Az állami vagyonkezelő szintén sikeresnek tartja a tranzakciót.

Kerék-Bárczy Szabolcs, a párt elnökségi tagja  aközleményben azt írta, a Demokratikus Koalíció hűtlen kezelés és orgazdaság gyanújával tesz feljelentést.

A csütörtöki kormányinfón Lázár János a cikkel kapcsolatos kérésre válaszolva azt mondta, nem ismeri az ügy részleteit, de tájékozódni fog.

 

hvg.hu


 

h i r d e t é s