h i r d e t é s


Feljelentették a Fideszt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Feljelentették a Fideszt

2017. október 14. - 06:48

 

Ki ne ismerné az érzést, amit a mellette elsétáló nyuszi láttán érez, mely vállán ott pihen a vadászpuska. Ilyen érzése okkal támadhat olvasóinknak jelen írásunk címét olvasva. A feljelentés azonban valóban megtörtént.

Forrás: nepszava.hu

Mégpedig elég súlyos vád alapján. Azt már megemészthettük, hogy Magyarország nem fogadja el az Európai Ügyészség fennhatóságát a magyar uniós források felügyeletét illetően. Azonban ez az állapot is csupán időleges, melynek két lehetséges kimenetele; vagy kényszerítő játszma, vagy pedig az Magyarország eltávolítása/kilépése lesz az Európai Unióból.

Ugyanakkor a helyzet nem reménytelen. Az Ellenszél írásában a következő lead-del nyit:

„Egy gyanú áll fenn, miszerint ismeretlen tettesek, akik valószínűleg kormánypárti politikusok, ellenzékieket fenyegettek meg, és a hivatalukkal összeférhetetlen döntéshozatalokban vettek részt. Ennyit biztosan állíthatunk.”

Nem meglepő és a kezdetektől csak idő kérdése volt, hogy az ellenzéki vezetésű települések ellehetetlenítése nyilvánvalóvá válik. Ugyan mi érdeke fűződne a kormánynak támogatni azokat a választókat, akik nem voltak elég birkák a (Fidesznek) megfelelő helyre húzni a strigulát?

Kormányszinten amúgy is másodrendű állampolgárnak, és semmiképpen sem a nép részének tekintik az ellenzéket, légyen az a nép egyszerű fia, vagy politikus.

De hogyan lehet egyszerűen kiiktatni minden ellenségesnek tekintett gócpontot? A likvidálás – egyelőre – nem jöhet szóba. Nem is szükséges, elég, ha csak azt elérik, hogy az érintettek életben maradásához szükséges beruházások ne valósuljanak meg másképpen, csak akkor, ha az a kormányzó párt hasznát szolgálja. Ilyen helyzetben aligha marad választási lehetőség.

Szigetvár településfejlesztésére mindössze csekély 539 millió forint jutott, pedig 11 alkalommal nyújtottak be pályázatot. Ami egy kis lélekszámú település esetében is elégtelen összeg az életszínvonal fenntartásához is.

Siklós egy pályázatot nyert el, míg Sellye – melynek fejlesztése elengedhetetlen lenne – egyetlen egyet sem. Ami azért is érthetetlen, mert az Unió kifejezetten az ilyen szinten elmaradott települések fejlesztésére irányozza elő támogatásait.

Az Együtt ezért is tett feljelentést a párt ellen, és bejelentést az Európai Unió csalásellenes hivatalánál (OLAF).h i r d e t é s

betöltés...

;