h i r d e t é s


Feljelentették a Fideszt csalás gyanújával

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Feljelentették a Fideszt csalás gyanújával

2017. december 07. - 08:01

 

Az Állami Számvevőszék szerint a Jobbik tiltott támogatást kapott, mikor olcsóbban jutott plakáthelyhez, az Együtt szerint a Fideszt is vizsgálni kellene ugyanemiatt. - írja a hvg.hu

Forrás: REUTERS

Feljelentést tesz csalás gyanújával a Fidesz 2014-es plakátvásárlásai ügyében Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke, ismeretlen tettes ellen. Szigetvári szerint ha az Állami Számvevőszék fenntartja a Jobbik vizsgálatával kapcsolatos álláspontját, miszerint tiltott támogatásnak minősül az is, ha egy párt a mindenki számára elérhető piaci árnál lényegesen olcsóbban vesz igénybe szolgáltatásokat, akkor a Fidesz 2014-es plakátkiadásai miatt is vizsgálatot kell indítania.

Szigetvári azt is kifogásolta, hogy az ÁSZ egy jelentéstervezetet tett közzé. Szigetvári a feljelentésével Juhász Péter pártelnök mellé csatlakozott, aki korábban a kampányfinanszírozási szabályok miatt korábban ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

A Jobbik frakcióvezetője, Volner János azt mondta, kérdésessé vált a párt indulása a jövő évi választáson. Az ÁSZ jelentéstervezete szerint 331 milliós tiltott támogatást kaptak. Egyrészt ezt az összeget be kell fizetniük, másrészt ennyivel csökken az állami támogatásuk is. A megállapításokra a Jobbik még reagálhat.

A 24.hu korábban dokumentumokra hivatkozva arról írt, Simicska Lajos 2010-ben rekord olcsón adta a plakáthelyeket a Fidesznek, és sok plakátot számla nélkül helyeztek ki. Emiatt Nyakó István szocialista politikus feljelentést is tett, de az ügyészség elutasította azt. Fideszes politikusok szerint hamis dokumentumokat közölt a portál - bár nem tettek feljelentést -, és az ÁSZ is megszólalt az ügyben, annyit közölt, hogy a 2014-es kampánypénzeivel szabályosan számolt el a párt. (hvg.hu)h i r d e t é s

betöltés...

;