h i r d e t é s

Feljelentik Orbán Viktort

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Feljelentik Orbán Viktort

2018. szeptember 26. - 08:09

 

Precedensértékű lépés ez a Párbeszéd részéről, ahol az egyetlen kérdéses dolog az, hogy milyen mondvacsinált érvvel fogja félreütni az illetékes szerv (Polt Péter) a feljelentést. 

A fotón Orbán Razgrad kormányzójával, Gjunaj Huszmennel látható a meccsen - Forrás: naaju.com/bulgaria/

A párt szerint ugyanis nagyon nincs az rendben, hogy a miniszterelnök – bár magát nem vallja vagyonos embernek – luxusgépen utazik imádott focimeccseire.

Mint arról a legtöbb hírforrás beszámolt már, Garancsi István saját pénzén utaztatta a miniszterelnököt a MOL-Vidi FC várnai meccsére. Ez azért nagyon érdekes, mert bár semmi nem zárja ki, hogy Orbán kedvenc időtöltésének hódoljon, mégis az a Garancsi fizette a luxus magángépet, aki nem is olyan rég tízmilliárdos pályázatot nyert a kormánytól. Véletlennek nehezen nevezhető.

Épp ezért

A Párbeszéd hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadása miatt feljelentést tesz, emellett vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az Országgyűlés Mentelmi bizottságában a miniszterelnök ellen, közölte a párt kedd esti közleményében.

„A Párbeszéd álláspontja szerint a miniszterelnök többszörösen is törvényt sértett, amikor elfogadta, hogy különböző külföldi helyszínekre magángéppel szállítsák olyan szereplők, akik ráadásul a magyar gazdaság meghatározó alakjai és jelentősen függnek a kormányzati megrendelésektől”

– írták. /24.hu/

Tehát lényegében arról van szó, hogy kormányzati szinten először jó alaposan kitömi a megfelelő személyeket, majd pedig, mint a jól megérdemelt szívességet fogadja a kellően gerinctelen kegyelt hajbókolását. Mintha csak a D-kategóriás maffiafilmben lennénk.

Ráadásul az országgyűlési törvény szerint a parlamenti képviselőként is dolgozó Orbán Viktor nem fogadhatna el magasabb összegű ajándékot, mint amekkora a képviselői fizetése. Ez bruttó havi 750 ezer forint. /168 óra/

Az üggyel kapcsolatban megkérdezett Havasi Bertalan szokásos kioktató kommentárával azonban csak rontott az ügyön. Mint mondta, a Miniszterelnök az összes Videoton meccsen részt vesz. Ami azért vicces, mert ebből négyet nem itthon játszottak. Ez pedig azt jelenti, hogy amennyiben luxusgéppel ment, bőven meghaladja miniszterelnöki fizetését.

És bár jelenleg csak egyetlen alkalomról tudunk, amikor valóban elfogadta az ajándék reptetést, az pedig azért kín, mert annak ára egész biztosan több, mint fizetése egy tizenketted része; 62500 forint. És mint ajándékot, vagy bármilyen egyéb jellegű juttatást ezen érték felett fel kell tüntetnie vagyonnyilatkozatában.

Az eset tisztán és egyértelműen vizsgálatért kiált, de ismerve az ügyben illetékes Polt Péter fideszesekkel szembeni „engedékenységét” ez is a szőnyeg alá lesz seperve. És mi esünk hasra rajta.


 

h i r d e t é s