h i r d e t é s

Félmilliárddal drágábban építhet vasutat Mészáros Lőrinc cége

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Félmilliárddal drágábban építhet vasutat Mészáros Lőrinc cége

2020. március 24. - 11:01

 

A Százhalombatta és Pusztaszabolcs közötti (két részre bontott) vasútvonal felújítása 523 millió forinttal drágult, a többlet műszaki tartalom miatt. - írja a napi.hu.

Az egyik kivitelező a Mészáros és Mészáros Kft.

A két tender módosítását az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte itt és itt az uniós közbeszerzési közlönyben.Az első tender az Ercsi és Pusztaszabolcs vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítményeinek a korszerűsítését tartalmazza. A munkát a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint a Vasútépítők Pályatervező, Kivitelező és Iparvágányfenntartó Kft. nyerte el 2017. decemberében.

A felújítást 3 év alatt kell elvégezni. Az eredeti 38 milliárd 9 millió forint vállalási ár - a többlet műszaki tartalom miatt - 154 millió forinttal, 38 milliárd 163 millió forintra emelkedett.

A másik tender a Százhalombatta és Ercsi elágazás közötti vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítményeinek korszerűsítését tartalmazza. A munkát az előbbi két cég nyerte, szintén 2017 decemberében, 30 hónapos elkészítési határidővel.

Az eredeti ár itt 48 milliárd 185 millió forint volt, amely most 389 millióval, 48 milliárd 574 millió forintra növekedett. Az indok itt is a többlet műszaki tartalom.

napi.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s