h i r d e t é s

Feloszlott a soproni Jobbik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Feloszlott a soproni Jobbik

2018. június 18. - 16:50

 

A Jobbik összes soproni tagja kilépett a pártból, így a városi pártszervezet megszűnt - idézte a Kisaföld.hu két, eddig jobbikos soproni önkormányzati képviselő közleményét hétfőn.

Kiemelt kép: Sopron, 2010. április 29. Vona Gábor, a Jobbik parlamenti frakciójának vezetője (b2), Hegedűs Tamás (b) és Balczó Zoltán (b3) frakcióvezető-helyettes, valamint Dúró Dóra szóvivő sajtótájékoztatót tart a párt frakciójának megalakulása után a soproni Szieszta Hotelben. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: 24.hu

Gőbl Gábor és Bendes Zoltán azt írták, a Jobbik helyi szervezetét tíz évvel ezelőtt alapították, az utolsó másfél évben azonban a párt politikája messzire került a tagok meggyőződésétől.

A tagok száma előbb lecsökkent, 2016 után pedig már senki sem akart a "népfrontossá váló" Jobbik tagja lenni Sopronba

- írták. 

A két képviselő közleményében kifogásolta, hogy Vona Gábor korábbi pártelnök lemondása után kijelölte utódait, valamint azt is, hogy a Vona Gábor nem határolódott el a nevében Toroczkai László volt alelnök lejáratására létrehozott weblaptól sem.

A Jobbikból kilépők a jövőben a saját értékrendjükkel egybevágó politikai érdekképviselet megteremtéséért fáradoznak majd, és bizakodva tekintenek az Ásotthalmon zászlót bontó Mi Hazánk Mozgalom felé

- olvasható a közleményben.

A képviselők a továbbiakban függetlenként vesznek részt a soproni közgyűlés munkájában

- tették hozzá.

(MTI)


 

h i r d e t é s