h i r d e t é s

Feltámad a szél a kánikula előtt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Feltámad a szél a kánikula előtt

2021. június 13. - 05:36

 

Éjszaka hidegfront vonult át záporokkal, zivatarokkal és körülbelül 5 fokos hőmérséklet-visszaeséssel. Hétfőn azonban melegedés kezdődik, szerdán már 30, míg a hétvégén 35 fok közelében alakulhatnak a maximumok.

Reggel délen és keleten még lehetnek záporok, zivatarok, majd délelőtt már csak északon alakulhat ki egy-egy rövid zápor. Délután már mindenütt sok napsütésre van kilátás, számottevő csapadék nem várható. Sokfelé erős, viharos lesz az északi-északnyugati szél. 21-26 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban.

Hétfőn a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de jelentéktelen záporok csak keleten, északkeleten fordulhatnak elő. A szél még többfelé erős lesz. A friss reggelt követően napközben 21-26 fokig melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Hidegfronti hatás érvényesül, kedvezőtlen lesz a humánmeteorológiai helyzet. Már reggel többen ébredhetnek sajgó végtagokkal, a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők fájdalmaik felerősödésére számíthatnak.

Az erős szél több fokkal csökkenti a hőérzetet, és rontja a komfortérzetet is, emellett sokaknál erős fejfájást is kiválthat.

A fejfájás mellé keringési problémák is társulhatnak, és egyesek akár alvászavarokat is tapasztalhatnak.

Az erős légmozgás ingerlékenységet, nyugtalanságot is okozhat.

Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között a napos tájakon nagyon erős lesz, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Továbbra is fogyasszunk elegendő vitamint, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, és figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s