h i r d e t é s

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

2018. március 15. - 09:20

 

Katonai tiszteletadás mellett felvonták a nemzeti lobogót a március 15-ei nemzeti ünnepen, csütörtök délelőtt az Országház előtt.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

A lobogót Áder János köztársasági elnök és Kövér László házelnök jelenlétében, a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a lovas díszegység.
Az eseményen részt vett a több miniszter, továbbá az állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői.
A téren számos család, turista jelent meg. Sok nézelődő kokárdát viselt, többen magyar zászlót tartottak kezükben.
Idén - a Múzeumkert felújítási munkálatai miatt - a március 15-ei díszünnepséget is a Kossuth téren tartják délután 2 órától, Orbán Viktor miniszterelnök mond majd ünnepi beszédet.
Az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 170. évfordulóján tartott központi rendezvények keretében a budai Várban egész nap számos rendezvénnyel várják az ünneplőket, családokat.
Március 15., az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdetének ünnepe, 1989-ben volt először munkaszüneti nap, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep. (MTI)


MTI Fotó: Bruzák Noémi

Budapest, 2018. március 15. Középen Áder János köztársasági elnök (j) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b), előttük a lovas díszegység az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren, ahol katonai tiszteletadással felvonták Magyarország lobogóját az 1848-49-es szabadságharc 170. évfordulóján 2018. március 15-én.


 

h i r d e t é s