h i r d e t é s


Fényklub 1. vetítés - Ibrahim úr és a Korán virágai

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fényklub 1. vetítés - Ibrahim úr és a Korán virágai

2018. január 10. - 11:01

 

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a téli Fényklub első vetítésére.

A film előtt Takács Krisztina, a párkányi Ady Endre Alapiskola magyar-szlovák szakos tanára, A Kaleidoszkóp Ház könyvbemutatóinak szakmai olvasója vezeti fel az általa választott filmet:

Időpont: 2018. 01. 11.
Helyszín: Kaleidoszkóp Ház (Esztergom, Pázmány P. u. 7.)

Ibrahim úr és a Korán virágai 
(feliratos, francia-török filmdráma, 94 perc, 2003)
A 13 éves Momo (Pierre Boulanger) szomorú sorsú párizsi zsidó kisfiú. Anyja régen elhagyta, és aztán az apja is odébbáll. Kiszolgáltatott, egyedül érzi magát, s csak a Kék utca prostituáltjai nyújtanak neki némi vigaszt. Egy igaz barátja mégis akad, Monsieur Ibrahim (Omar Sharif), az öreg muzulmán fűszeres, aki még azt is elnézi neki, hogy olykor lop a boltjából. Miközben Monsieur Ibrahim kevés szóval, csendes bölcsességgel az életre tanítja Momót, gondoskodó figyelme megváltoztatja a fiú életét. S mivel mindent, amit adunk vissza is kapjuk, Ibrahim élete is megváltozik a Momotól kapott szeretettől. 
(forrás: port.hu)

A Fényklubról:

A Kaleidoszkóp Ház egy a városban egyedülálló art bisztró, ahol már hét éve mindig egyszerre több művészeti ágazat képviselteti magát. Itt, Esztergomban nálunk találkozik többek között a zene, az irodalom a képző- és iparművészet a gasztronómiával és a filmmel is. Az intézményt üzemeltető Eurohíd Alapítvány csapata januárban indítja harmadik tematikus filmklubját.
A vetítéssorozat hiánypótló szerepet tölt be a város életében, ahol hosszú évek óta nincs már mozi. Most tervezett projektünket a közösségépítés szándéka motiválja. A 2018 januárjában kezdődő "Fényklub" célja, hogy az ünnepeket követő és a derűs tavaszt megelőző három sötét, hideg hónapban menedéket nyújtson a szürke, borongós télben az esztergomiak (és környékbeliek) életkedvének. A meghívott előadók egy-egy általuk választott, "családi" kategóriás, széles körben befogadható filmet mutatják be a vetítések előtt.

A részvétel ingyenes!

Az eseményhez csatlakozni lehet a Facebook-on >>h i r d e t é s

betöltés..

;