h i r d e t é s

Fertőzött földet terítettek le az egyik esztergomi lakótelepen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fertőzött földet terítettek le az egyik esztergomi lakótelepen

2019. augusztus 15. - 11:48

 

"Volt itt már minden, de parlagfű eddig nem" - mesélik az esztergomi Schweidel József utcai lakótelepen élők. Kik a felelősek azért, hogy parlagfűvel szennyezett földet hoztak a járdák- és parkolók felújítása után?

Törvény írja elő az önkormányzatok számára is a parlagfű kaszálását, amelyet az esztergomi önkormányzat is csak hellyel-közzel végez el. Számtalan cikkben hívtuk fel mi is a figyelmet arra, hogy Esztergom jelenlegi vezetése inkább áll vesztésre a parlagfű elleni harcban, mint győzelemre.

Abszurd módon olyan földdel töltötték fel az újonnan kialakított ösvények járdák által határolt zöldterületeket, amelyeknél a felhasznált föld nagy mennyiségben tartalmazott parlagfüvet az allergiával küzdő emberek legnagyobb bánatára.

A lakótelep játszóterére is jutott az allergén növényből, a játékok között burjánzik a gaz.

A földszinti lakások kilépői-ablakai is parlagfűmezőkre nyílnak, a panelházak előkertjei is hemzsegnek az írtani való növényektől.

Az egyetlen megoldás a kaszálás. Amennyiben európai ország lenne a hazánk és a jogállam pártatlanul működne, a földcsere és a felelősök megtalálása volna a következő lépés. Annak, aki kiadta és átvette a munkát azonnal távoznia illene a posztjáról, annak, aki kivitelezője volt a munkálatoknak, nem lehetne más választása, mint önköltségen kármentesíteni.


 

h i r d e t é s