h i r d e t é s

Fizethet a vállalkozót csúnyán átvágó balatoni önkormányzat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fizethet a vállalkozót csúnyán átvágó balatoni önkormányzat

2015. október 17. - 09:03
1 komment

 

A badacsonytomaji önkormányzat úgy adott túl egy ingatlanon, hogy az valójában nem is volt az övé.

Egy jogerős bírósági ítélet alapján most már az is biztosan állítható, hogy nem tévedésről volt szó, hanem megtévesztésről, az önkormányzat pedig fizetheti vissza a vételárat - írja a hvg.hu.

A szerdán született bírósági ítéletnek nem csak pénzügyi, de akár büntetőjogi következményei is lehetnek a Badacsonytomaji önkormányzatra nézve. Egy hat évvel ezelőtti ügy végére kerülhet pont ezzel, amikor is az önkormányzat eladásra kínálta a település egyik értékes ingatlanát, a forgalmas kikötőnél álló régi, kétszintes épületet, amelyben egy bérlő kávézót, büfét és több butikot működtetett. A felhívásra jelentkezett egy vállalkozó, aki egy lízingcég közreműködésével kiegyenlítette a 88,5 millió forintos vételárat, azonban amikor tovább akarta értékesíteni derült ki, hogy a megvásárolt épülethez tartozó közvetlen part menti terasz sosem volt az önkormányzat tulajdona – számol be a NOL.

A település illetékesei azt állították, nem tudták, hogy másé az ingatlan, de aztán kiderült, hogy ez aligha lehet igaz, hiszen a település éveken át bérelte a vitatott területet a valódi tulajdonostól, a vízügyi igazgatóságtól. Mivel a parti sáv nélkül az üzletház a vételár alig felét éri csak, ráadásul terasz híján a vendéglátóegység sem működhet, a vevők a szerződés érvénytelenítését követelték, aminek első körben a Veszprémi Törvényszék, majd most a másodfokú Győri Ítélőtábla is helyt adott. A perben az még függőben maradt, hogy a településnek a 88,5 milliós vételáron felül ki kell-e fizetnie a vállalkozók által időközben az épületre költött több tízmillió forintot is.

Ami a vételár visszafizetését illeti az alpolgármester szerint soha nem jön jól egy ekkora kiadás, de a településnek van tartaléka, így hitelfelvétel nélkül is teljesíteni tudják majd kötelezettségüket, és még azt is hozzátette, hogy nem is nagy baj, hogy így alakult, jobb helyen lesz az ingatlan az önkormányzatnál.

 

hvg.hu (Címlap: Forrás: Google Streetview)


 

h i r d e t é s