h i r d e t é s

Fizetőssé válhat a Facebook és az Instagram az Apple új szabályozása miatt?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fizetőssé válhat a Facebook és az Instagram az Apple új szabályozása miatt?

2021. május 04. - 07:25

 

Előfordulhat, hogy hamarosan érdekes üzenettel találhatjuk szembe magunkat a két alkalmazásban, ami akár egy nem éppen kedvező változás előszele is lehet. - írja a PCWorld

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Kétségtelen, hogy óriási mértékben hozzájárul a Facebook és az Instagram népszerűségéhez az is, hogy teljesen ingyenesen használhatóak PC-n és okoseszközökön is ezek a platformok, és szinte bárki készíthet magának egy saját fiókot.

Az iOS 14.5-tel együtt azonban új szabályozást vezetett be az Apple, amelynek értelmében a felhasználók dönthetik el, hogy egy alkalmazás figyelheti-e a tevékenységüket más appokban vagy webhelyeken, és úgy tűnik, a Facebook nagyon szeretné, ha engedélyeznénk a funkciót.

A vállalat ugyanis a hírek szerint azt tervezi, hogy különleges üzenetekkel igyekszik majd meggyőzni a Facebook és az Instagram felhasználóit, hogy marketingcélokból figyelhessék a tevékenységüket. Időközben már meg is jelentek olyan képek az interneten, amelyeken elvileg láthatjuk, hogy milyen jellegű felhívással találkoznának a felhasználók.


Forrás: PCWorld

Ahogy az látható, a Facebook több dologgal kívánja megindokolni, miért is van szükség a követésre, és az egyik bizony az, hogy ez az egész elvileg segít abban, hogy ingyenes maradjon a két alkalmazás. Lehet, hogy egyelőre erős túlzás ilyesmin gondolkodni, de a megfogalmazás alapján úgy tűnik, simán benne van az is a pakliban, hogy a későbbiekben arra kényszerül a vállalat, hogy valamiféle használati díjat vezessen be a két app esetében iOS-en az Apple új szabálya miatt.

Persze az is lehet, hogy csak blöfföl a vállalat, mivel állítólag a felhívás egy korábbi változata még nem tartalmazta az ingyenességre vonatkozó részt.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s