h i r d e t é s

Fodor Gábor: ilyenek vagyunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fodor Gábor: ilyenek vagyunk

2018. május 18. - 19:26

 

Szerinte butaság lenne visszaadni a mandátumot. - írja a nepszava.hu.

Forrás: nepszava.hu

Mint megírtuk, Bősz Anett távozása miatt megszűnhet a Párbeszéd frakciója. A Liberálisok elnöke, Fodor Gábor lapunknak azt mondja: óriási butaság lenne visszaadni a mandátumot.

- Ön döntött, vagy Bősz Anett?

- Az ügyvivői testületünk egyhangú döntést hozott.

- Az MSZP-frakcióvezetője, Tóth Bertalan szerint, tisztességtelen volt a lépésük.

- A három pártvezető, Karácsony Gergely, Molnár Gyula és én aláírtunk egy megállapodást. Ez alapvetően politikai együttműködésről szólt, és arról, hogyan indulunk a választáson. Mivel mi világossá tettük, hogy lemondunk az önálló állami támogatásról azzal, hogy nem volt ott a nevünk a listán, cserébe a szocialista párt vállalásokat tett. Konkrétan azt, hogy nekünk és a Párbeszédnek az állami támogatásukból segítenek, a jogszabályoknak megfelelően.

- A zoom.hu-n 60 millió forintról írtak.

- A portálon rosszindulatú szivárogtatás jelent meg, amelyet a szocialista pártból néhány ember generált. Csak százalékok szerepelnek a megállapodásban – Párbeszéd 10 százalék, Liberálisok 5 százalék - , konkrét összeg nem.

- Nem gondolja, hogy tisztességesebb lenne, ha Bősz Anett visszaadná a mandátumát, amelyet a szocialistáknak köszönhetően kapott?

- Óriási butaságnak tartom. Nem kell ezen vitatkozni, ez a mi mandátumunk.

- Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője úgy vélte: önt csak a pénz érdekli.

- Szégyenteljes és magát minősíti a hölgy. Ha a pénz érdekelne minket, akkor maradtunk volna ott, ahol eddig. Szabó Tímeákat és a többieket érdekli a pénz, ezért ennyire idegesek.

- Négy éve szintén csak egy liberális politikus jutott be a parlamentbe. Akkor ön nem ült be frakcióba, most pedig Bősz Anett játssza el ugyanezt, azokkal, akiknek köszönheti a mandátumát.

- Ezzel nem tudunk mit csinálni. Újfajta politikát szeretnénk meghonosítani, a régi, amelyet látunk az ellenzék bizonyos részéről, a különböző árulások, cselszövések politikája. Mi korrekten szeretnénk politizálni, ilyenek vagyunk.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s