h i r d e t é s

Fogvacogtató hidegre készülhetünk, helyenként hózápor is jöhet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fogvacogtató hidegre készülhetünk, helyenként hózápor is jöhet

2019. január 03. - 06:04

 

Sokfelé napközben is fagyni fog, viharos lesz a szél, és melegedés sem nagyon látszik! - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Komka Péter

Csütörtökön délelőtt változóan felhős lesz az ég, elszórtan várható gyenge havazás, hózápor. Délután többször erősen megnövekszik a felhőzet, hószállingózás, hózáporok, havas eső záporok kialakulása várható. Viharos lesz az északnyugati szél, a délutáni csúcsértékek -2, 2 fok között alakulnak.

Csütörtökön nem érkezik front térségünkbe. A szeles időben országszerte jelentkezhet fejfájás és a lehűlés is ront a humánmeteorológiai helyzeten.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik fölénk front, de az erős és viharos északnyugati szél sokunk napját megnehezítheti. - írja a meteoklinika.hu

A szélre érzékenyek körében fejfájás jelentkezhet, valamint nyugtalanná és ingerlékenyebbé válhat a megszokottnál. A panaszok enyhítése érdekében figyeljen oda arra, hogy elegendő folyadékot fogyasszon, emellett próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket és töltse nyugodt körülmények között a napot. A változékony időben az érzékenyek vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak, az idősek és krónikus betegek lehetőség szerint kerüljék a fizikailag megterhelő tevékenységeket.

A lehűlés megérkezett: a következő napokon egyre fokozódó kopásos eredetű ízületi bántalmakra kell számítani, emellett az érzékenyek körében gyenge hidegfronti jellegű panaszok is jelentkezhetnek. Abban az esetben, ha fájó végtagokkal ébred, kezdje a napot egy könnyű, átmozgató tornával, de ügyeljen arra, hogy ne erőltesse meg ízületeit.

A változékony és szeles idő nem kedvez a szabadtéri programoknak. A viharossá fokozódó szél alacsony hő-és komfortérzetet eredményez, a megfázás elkerülése érdekében nem ajánlott hosszabb időt a szabadban tartózkodni.

A szeles idő hatására a levegőminőség jó, és a következő napokon sem várható jelentős légszennyezettség növekedés.

A közlekedés során a viharos szél és a csúszós utak jelenthetik a fő veszélyt. A viharos széllökések rontanak a gépjármú menetstabilitás, a havazás hatására átmenetileg csúszóssá válhat az útburkolat. Az utakon nagy balesetveszéllyel célszerű számolni, vezessen a megszokottnál lassabban és legyen körültekintő!

Vezető tünet a mai napon: fejfájás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s