h i r d e t é s

Fogyatékkal élők számára épülnek lakóházak Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Fogyatékkal élők számára épülnek lakóházak Esztergomban

2023. május 17. - 16:42

Az Irmák Közhasznú Nonprofit Kft. esztergomi központjában 48 új, támogatott lakhatású férőhelyet alakít ki értelmi fogyatékosoknak 1,2 milliárd forintos pályázati támogatásból - közölte Szebenszki Bence, a társaság cégvezetője a létesítmény szerdai alapkőletételén.

A kép illusztráció! - Fotó: H. Szabó Sándor

Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, a beruházás egy 16 milliárd forintos program része, amelyben országszerte 35 szervezet épít lakóotthonokat fogyatékossággal élő emberek számára, a nagyméretű ellátó intézmények kiváltására.

A december végére elkészülő intézmény 20 új munkahelyet hoz létre a szociális ellátó szférában, illetve bedolgozói munkát biztosítanak az otthonokban élő 48 embernek.

A társaság 2021-ben 1,4 milliárd forint ráfordításával épített 11 lakóházat és egy szociális szolgáltatóközpontot Esztergomban, ahol 125 embernek biztosít ellátást és munkát.

Az Irmák Közhasznú Nonprofit Kft. 2000 óta foglalkozik fogyatékossággal élő emberek és idősek gondozásával Albertirsán, Csobánkán, Esztergomban, Kesztölcön, Pilisen, Piliscsabán, Soltvadkerten és Szentendrén, közel ötszázötven embert ellátva.

A foglalkoztató, idős- és lakóotthonokban, bentlakásos formában, a nappali ellátó intézményeikben, illetve a támogató szolgálatok keretében az otthonukban élő akadályozottak életét igyekeznek megkönnyíteni. (MTI)


h i r d e t é s

Clicky