h i r d e t é s

Fokozatosan visszatér a nyár!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Fokozatosan visszatér a nyár!

2018. július 02. - 07:13

 

Hétfőn száraz, napos, mérsékelten meleg időre számíthatunk, északkeleten lehet több gomolyfelhő, de számottevő csapadék ott sem várható.  - írja az Időjárás.hu

A folytatásban fokozatosan megközelítjük a 30 fokot.

Délelőtt a sok napsütést kevés felhő zavarja, csapadék nem lesz.

Délután gyengén felhős, derült lesz az ég, északkeleten lehet több gomolyfelhő, de számottevő csapadék ott sem várható. Az északnyugati szél mérsékelt lesz.

20, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Hétfőn és a következő napokban sem érvényesül fronthatás hazánk térségében, a napos, friss időben javulhat a közérzete és a hangulata is. - írja a meteoklinika.hu

Érdemes minél több időt a szabad levegőn töltenie, ez akár az esetlegesen jelentkező fejfájása ellen is működhet. Abban az esetben ugyanis, ha fokozottan érzékeny a melegedésre, migrénes fejfájása jelentkezhet, ami ugyan nem ígérkezik intenzívnek, de még napokig jellemző lehet. Az említett időszakban lehetőleg kerülje a kávé és a csokoládé fogyasztását, és fokozza a folyadékbevitelt is.  A hűvös reggeleken a kopásos ízületi panaszok felerősödhetnek, ha érintett, kezdje a napot egy könnyed, tehermentes tornával, vigyázva arra, hogy ne erőltesse túl az ízületeket.

A napsütés sokakat csábít napozásra, de most különösen vigyázni kell a nagyon erős UV-sugárzással! 11 és 15 óra között nem ajánlott a tűző napon tartózkodnia, ezekben az órákban akár a 7-es érték fölött, azaz a nagyon erős tartományban alakul az UV-sugárzás értéke. Ha érzékenyebb a bőre, akár 15 perc alatt is komoly leégést szenvedhet, de még ha átlagos bőrtípussal rendelkezik, akkor is fél óra alatt megpirulhat a bőre. Használjon magas faktorszámú fényvédő szereket, a gyerekekre különösen ügyeljen!

A száraz, melegedő időben ismét tovább romlik a pollenhelyzet. A fűfélék virágpora, úgymint az útifű, a pázsitfűfélék és a csalánfélék okozzák a legtöbb panaszt. Ha allergiás ezekre a növényekre, akkor lehetőleg csak kora reggel, vagy estefelé sportoljon a szabad levegőn, illetve ne szárítsa, szellőztesse odakint a ruhákat és az ágyneműt.

A közlekedés során a napsütés gyakran zavaró lehet! Érdemes napszemüveggel útnak indulnia, a gyalogos és az autós közlekedésben is segítséget nyújthat, ha elvakítaná a napfény. Egyesek fáradtak, álmosabbak most a megszokottnál, közlekedjen fokozott figyelemmel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s