h i r d e t é s

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség

2019. április 19. - 06:38

 

Húsvétkor több százan is lehetnek azok, akiket a rendőrség ittas vezetéssel kap el. A biztosítók részéről egyre több kizáró ok szerepel a kifizetést illetően. - írja az atv.hu

A kép illusztráció! - Fotó: H. Szabó Sándor

Idén húsvétkor is fokozottabb ellenőrzést végez a rendőrség az utakon. Németh Péter a CLB értékesítési és kommunikációs igazgatója elmondta az ATV Start című műsorában, hogy húsvét táján több százan is lehetnek azok, akiket elkap a rendőrség ittas vezetéssel. Magyarországon még mindig nagyon magas az ittas vezetések száma - közölte. A biztosítótársaságok a szerződésekben elutasítják az alkohol- és kábítószer fogyasztást. Baleset esetén a vétlen károsultnak kifizetik a kár összegét, de a vétkes sofőrtől behajtják a pénzt.

Egyre több kizáró ok szerepel a biztosítók részéről a kifizetést illetően, folytatta Németh Péter, mindenfajta szándékos gondatlanság, amit vezetés közben nem lehet tenni, például a vezetés közbeni mobilozás.
 
A kérdésre, hogy a szigorítások, rendőrségi razziák javítják-e a statisztikát, Németh Péter azt válaszolta, hogy a hétköznapokban van némi változás, de ilyenkor az ünnep kapcsán, lassan haladnak előre. Sokan úgy gondolják, hogy egy-két feles csak javítja a reflexeket. A fiatal vezetők már komolyabban veszik, de azoknál, akik régóta, 30-40 éve vezetnek, megszokássá vált, hogy ha ilyenkor megisznak egy felest, nem szokott baj lenni, azok száma nem csökkent.
 
Elmondta, hogy a biztosítótársaságok, ha kifizetik a kárt a vétlen károsultnak, minden jogi eszközt bevetnek, hogy behajtsák a pénzt a vétkestől. Az, hogy a kisebb összegeket is behajtják-e, a biztosítóktól függ, de ittas vezetés esetében nevelői célzattal, az a tapasztalat, hogy mindenképpen behajtják, tájékoztatott az igazgató.

atv.hu


 

h i r d e t é s