h i r d e t é s

Folytatódik a borult idő, csak kevés helyen bújhat elő a nap

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Folytatódik a borult idő, csak kevés helyen bújhat elő a nap

2018. november 23. - 06:30

 

Reggelente egyre többfelé képződik pára és sűrű köd, amely helyenként napközben is megmarad.  - írja az Időjárás.hu

Borongós idő Szennán - olvasói fotó

Délelőtt borult vagy erősen felhős lesz az ég, a tartósan ködös északkeleti tájakon szitálás kialakulhat. 

Délután az északkeleti tájakon párás, ködös maradhat az idő, itt szitálás kialakulhat, másutt az erősen felhős vagy borult ég mellett csapadék nem várható. A mérsékelt délkeleti szelet a Dunántúlon többfelé kísérhetik élénk széllökések.

Napközben 4, 9 fokra számíthatunk.

Szombaton reggel helyenként párássá válik a levegő, néhol ködfoltok képződhetnek. Napközben az erősen felhős vagy borult ég mellett szórványosan várható eső. Megélénkül a délkeleti szél. 6, 11 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap az ország nagy részén a borult és erősen felhős időszakok lesznek túlsúlyban, elszórtan alakulhat ki gyenge eső. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 6, 11 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Pénteken front nem ront az élettani helyzeten, azonban pár fokos melegedés várható, amely gyenge melegfronti jellegű tüneteket eredményez. - írja a meteoklinika.hu

A melegedés nem lesz intenzív, a Tiszántúlon és a középső területeken emelkedhet 2-3 fokkal a hőmérséklet. A melegedésre érzékenyek elsősorban a Tiszántúlon és középső országrészben tapasztalhatnak migrénes fejfájást és fáradékonyságot. Fejfájásának leküzdése érdekében figyeljen a folyamatos folyadék utánpótlásra, naponta többször fogyasszon el egy csésze citrommal ízesített forró teát, ezzel fáradtságát is leküzdheti.

A nyirkos, hűvös időben kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek, amelyek elsősorban nyugaton és északkeleten napközben is fennállhatnak. Amennyiben fájó ízületekkel ébred, használjon meleg borogatást panaszai mérséklésére.

A déli területeken már kedveznek a körülmények a szabadtéri programoknak, azonban alacsony hő-és komfortérzetre kell számítani, ha nem vigyáz könnyen megfázhat. Fontos, hogy mindig az évszaknak megfelelően öltözzön, a vastag és réteges öltözet mellett viseljen sapkát és sálat!

Az ország nagy részén borús marad az idő, de a déli országrészben pár órára kisüthet a nap, amely kedvezően hathat hangulatára.

A közlekedésben a reggel képződő pára és köd jelenti a fő veszélyt! A párás és ködös tájakon hirtelen romlanak a látási viszonyok, emiatt fokozódik a balesetveszély. Ajánlott körültekintőbben vezetni és a szokásosnál nagyobb követési távolságot tartani!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s