h i r d e t é s

Folytatódik a változékony időjárás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Folytatódik a változékony időjárás

2020. június 04. - 06:03

 

Ma tovább melegszi kaz idő, majd pénteken egy hidegfront érkezik. Sokfelé lesz zápor és zivatar - írja az Időjárás.hu

Délelőtt fokozatosan növekszik, vastagszik a felhőzet, keleten záporok is előfordulnak. 

Délután sok felhő lesz felettünk, csak rövid napos időszakok várhatók. Elszórtan számíthatunk záporra, helyenként zivatarra. Megerősödik a délnyugatira forduló szél, a legmelegebb órákban 19, 26 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön az erősen változékony, sokfelé fülledt, csapadékos időben megterhelő lesz az élettani helyzet. - írja a meteoklinika.hu

Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, a hangulata is negatív irányba változhat. A záporok, zivatarok területén a fülledtség kellemetlen perceket okozhat a légzőszervi megbetegedéssel élőknek is. Ugyan nem várható hőség, a magas páratartalom hatására azonban több fokkal melegebbnek érezheti a levegőt, mint amilyen az valójában.

A csapadék és a változékony idő jót tett az allergiásoknak, a legtöbb helyen ugyan csak kissé, de csökkent a pollenterhelés. Jelentős romlás nem várható még egy ideig, a mostanában a legtöbb panaszt okozó pázsitfűfélék virágporának légköri koncentrációjában sem számíthatunk további dúsulásra, habár mennyiségük eléri a magas szintet.

Időben és térben változékony lesz az UV-sugárzás, fontos a megfelelő bőrvédelem.

A közlekedőket a napsütés mellett a helyi záporoktól nedvessé váló útszakaszok is megzavarhatják, a csúszós burkolaton kerülje a hirtelen fékezést, vezessen óvatosan! A zivatarokat átmenetileg viharos széllökések is kísérhetik, az oldalszél jelentősen csökkenheti a menetstabilitást.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s