fbpx Fontos feladat vár Áder Jánosra a következő napokban | CIVILHETES

h i r d e t é s

Fontos feladat vár Áder Jánosra a következő napokban

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Fontos feladat vár Áder Jánosra a következő napokban

2021. szeptember 14. - 07:03

 

Az Arraiolos-csoport római tanácskozására utazik Áder János köztársasági elnök, akit kétnapos hivatalos útjára elkísér felesége, Herczegh Anita is – írja az MTI a Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása alapján.

Áder János köztársasági elnök - Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az Arraiolos-csoportot 2003-ban hívta életre Jorge Sampaio portugál elnök azoknak az európai államfőknek a részvételével, akik parlamentáris köztársaságok elnökei – adta hírül az MTI. A csoport arról a portugáliai kisvárosról kapta nevét, ahol az első találkozót tartották. A közvetlen végrehajtó hatalmat nem gyakorló államfők rendszeres találkozóinak célja az európai együttműködéshez kötődő témák megvitatása. A koronavírus-járvány miatt tavaly nem rendezték meg a találkozót.

Az idei tanácskozás fő témája az Európai Unió jövőjének külső dimenziós meghatározása lesz a járványt követő időszakban.

A találkozó keretében a jelenlévő államfők több kerekasztal-megbeszélést is tartanak. A tervek szerint Áder János Rómában csütörtökön külön megbeszélést folytat Sergio Mattarella olasz államfővel, és szintén tárgyal Frank-Walter Steinmeier német elnökkel. (MTI) / Propeller


 

h i r d e t é s

Kommentek