h i r d e t é s

Friss idő a hétvégén, sok napsütéssel

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Friss idő a hétvégén, sok napsütéssel

2018. július 01. - 06:39

 

A hétvégére egy északról gyorsan átvonuló hidegfront felfrissíti a levegőt.  - írja az Időjárás.hu

Általában sok lesz a napsütés, de eleinte középen, később északkeleten egy-egy zápor kialakulhat az átmeneti felhősödésből.

Délelőtt a napsütést északkeleten zavarhatja felhősödés és ott helyenként zápor várható.

Délután a napsütés mellett továbbra is északkeleten lehet erősebb felhősödés és néhol zápor alakulhat ki. Élénk, helyenként még erős lesz az északnyugati szél.

A hőmérséklet csúcsértéke 19, 24 fok között alakul.

Hétfőn délelőtt a sok napsütést kevés felhő zavarja, csapadék nem lesz. Délután gyengén felhős, derült lesz az ég, északkeleten lehet több gomolyfelhő, de számottevő csapadék ott sem várható. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. 20, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap már nem kell fronthatással számolni. - írja a meteoklinika.hu

Felfrissül a levegő, ami élettanilag kedvező. De az erős szél az arra érzékenyeknél fejfájást, illetve ingerlékenységet, ok nélküli feszültséget okozhat. Előfordulhat, hogy csökken a teljesítőképesség és nehezebben tud majd koncentrálni. Ilyen esetben igyon meg délelőtt 1-2 csésze jázminos zöld teát, és kerülje a cukros üdítőket.

A szabadtéri programoknak ugyan kedveznek a feltételek, de a szél jelentősen rontja a hőérzetet! Az esti órákban gyorsan csökken a hőmérséklet, az öltözködésnél vegyük ezt figyelembe, mert könnyen megfázhatunk.

A vérnyomásproblémákkal, keringési rendellenességekkel élők számára különösen fontos a pihenés. Ezért ha ebbe a csoportba tartozik, akkor továbbra is fokozottan figyeljen arra, hogy kellően kialudja magát, és próbálja meg tudatosan kerülni a stresszhelyzeteket is.

A pollenkoncentráció a száraz levegőben növekszik. A csalánfélék, a pázsitfűfélék és az útifű pollenjei okozhatják a legtöbb panaszt. Ha allergiás ezekre a növényekre, akkor lehetőleg csak kora reggel, vagy estefelé sportoljon a szabad levegőn, illetve ne szárítsa, szellőztesse odakint a ruhákat és az ágyneműt.

Az UV-sugárzással nem árt vigyázni: csalóka, a frissebb idő ellenére, a tiszta levegő miatt a nagyon erős tartományban alakul, nagyon könnyen leéghetünk!

A közlekedést a helyenként erős oldalszélre kell fokozottan odafigyelni, csökkenhet a gépjármű menetstabilitása. Az erős napsütésben napszemüvegre.fokozottan szükség lehet!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s