h i r d e t é s

Fülledt napok várnak ránk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fülledt napok várnak ránk

2019. augusztus 25. - 06:02

 

Keddig vagy a záporok, vagy az izzadtság miatt nem maradunk szárazok, ha kimozdulunk, fülledt napok várnak ránk.

Délelőtt hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, a megnövekvő felhőzetből elszórtan lehet zápor, zivatar.

Délután a napos és felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, a képződő gomolyfelhőkből többfelé számítani kell csapadékra. Élénk lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 34 fok között alakul. - írja az Időjárás.hu

Hétfőn délelőtt a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé kialakulhat zápor, zivatar. Délután a pár órás napsütés mellett országszerte zivatarok okozhatnak változékony időt. A délkeleti szél élénk lesz. 27, 32 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Vasárnap sem érkezik fölénk front. A kialakuló zivatarok fülledt időt okoznak, az asztmások körében légszomj és nehézlégzés jelentkezhet. - írja a meteoklinika.hu

Zivatarok idején erősen fülledté válik a levegő, a légzőszervi megbetegedéssel küzdők nehézlégzést, légszomjatés mellkasi fájdalmat tapasztalhatnak, az asztmások állapota pedig romolhat a párás időben. A tünetek mérséklése érdekében zivatarok idején húzódjon zárt térbe és pihenjen le. A melegedés tovább folytatódik, a legmelegebb órákban helyenként akár a 33, 34 fokot is elérheti a hőmérséklet csúcsértéke. Az érzékenyek napját melegfronti jellegű panaszok nehezítik, sokan tapasztalhatnak intenzív migrént, tompaságot és aluszékonyságot. Éjszaka sem frissül fel jelentősen a levegő, a nagyobb városokban élők trópusi éjszakára (a minimum hőmérséklet 20 fok vagy afelett alakul) számíthatnak, emiatt elalvási nehézségek és álmatlanság léphet fel.

Az allergiások nagyon nehéz nap előtt állnak. A pollenterhelés magas marad, és a csapadék sem enyhíti az allergiás tüneteket. A parlagfű légköri pollenszintje magas, többfelé nagyon magas és emellé még csapadék is társul, ami súlyosbítja a panaszokat és asztmatikus rohamokat is okozhat. Gyakori tünet lesz az orrfolyás, a szemviszketés, valamint a köhögés és tüsszögés. Aki allergiás panaszokkal küzd, zivatarok idején minél kevesebb időt töltsön a szabadban, és a sűrűbb kézmosás, hajmosás is enyhítheti a tüneteket.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s