h i r d e t é s

Fülledt, nyári időnk lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fülledt, nyári időnk lesz

2019. június 04. - 06:10

 

A héten akár a 30 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet, úgy tűnik megérkezett a nyár! A meleg mellé zivatarok is társulnak! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt sok napsütés várható, a Tiszántúlon és a déli tájakon alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Délután napos és felhős időszakok váltakoznak majd, a magasra törő gomolyfelhőzetből többfelé valószínű záporeső, zivatar. Élénk lesz az északkeleti szél, de zivatarok környezetében megerősödhet a légmozgás.

A csúcshőmérséklet értékei 24, 28 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Kedden sem érkezik időjárási front a Kárpát-medence térségébe. A nyári idő kitart és a melegedés is folytatódik. - írja a meteoklinika.hu

A meleg mellé záporok, zivatarok társulnak, ez pedig fokozott terhelést jelent a szervezetre nézve. A keringési és légzőszervi panaszok erősödnek, a légszomj és nehézlégzés mellett vérnyomás-ingadozás és szívproblémák is felléphetnek. A panaszok mérséklése érdekében lehetőség szerint kerülje a fizikai terhelést, valamint zivatarok idején tartózkodjon zárt térben és pihenjen le.

A melegfronti jellegű tünetek továbbra is fennállnak, az arra érzékenyek intenzív migrént, fáradékonyságot és alvászavart tapasztalhatnak. A következő napokon az UV sugárzás a déli órákban többfelé eléri az erős, helyenként a nagyon erős fokozatot, napon tartózkodás esetén mindenképp használjon fényvédő krémet. A kiszáradásra is oda kell figyelni a nyárias időben, testsúlytól függően napi 2-3 liter víz elfogyasztása javasolt, a cukros, magas koffeintartalmú italok kerülendők!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s