h i r d e t é s

Fülledt vasárnap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fülledt vasárnap

2019. július 28. - 06:35

 

A hétvégén már inkább trópusias jelleget ölt a meleg: sokfelé záporok, zivatarok okoznak majd változékonyságot, hétfőn pedig hidegfront is érkezik! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt átmenetileg csökken a csapadékhajlam, változóan felhős lesz az ég, de ismét beindul a gomolyfelhő-képződés. Néhol zápor előfordulhat. 

Délután fülledt, trópusias idő jellemző. Záporok, zivatarok kialakulására kell készülni, amiket akár felhőszakadás, jégeső is kísérhet. Változó irányú szél lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 32 fok között alakul.

Hétfőn délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, csak rövid időre szakadhat fel a felhőzet. Elszórtan lehet eső, zápor.  Délután elkezd vékonyodni, szakadozni a felhőzet, de még mindig kialakulhatnak záporok. Erős lesz az északnyugati szél. 23, 28 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Vasárnap markáns fronthatástól mentes lesz a nap, de nem csökkennek az előző napokon tapasztalt panaszok. Országszerte, egész nap problémát okozhat a fülledtség. - írja a meteoklinika.hu

A zivatarok idején felerősödhetnek az asztmás panaszok is, ezért a vihar elvonultáig maradjon inkább zárt térben és pihenjen le. A szabadban a tartósan napos tájakon ügyeljen az erős UV-sugárzásra, a déli órákban huzamosabb napon tartózkodás esetén mindenképpen használjon 20-30-as faktorszámú fényvédő szereket. Ne feledkezzen meg a szeme védelméről sem, viseljen bevizsgált napszemüveget.

Az utakon nagy lesz a balesetveszély. A záporok, zivatarok területén csúszós utakra készüljön, illetve átmenetileg erős, viharos lökések csökkenthetik a menetstabilitást. Ingerült sofőrökre, tompa reflexekre számítson – vezessen fokozott körültekintéssel! A napos tájakon a napszemüveg használatával a baleseti kockázat csökkenthető, hiszen így még alacsony napállás (napkelt, napnyugta) idején sem vakíthatja el a nap.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s