h i r d e t é s

Furfangosan oldották meg az egyedül élő ricsei idősek problémáját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Furfangosan oldották meg az egyedül élő ricsei idősek problémáját

2018. július 11. - 13:21

 

A polgármester gondolt egyet és kijátszott egy kiskaput, hogy az idősotthont hozhassanak létre. Bejött. - írja a 24.hu.

Illusztráció: pixabay.com

A Borsod megye szélén található Ricsén sok az idős, a hátrányos helyzetű és kevés a fiatal.

A falu saját erejéből nem tudna fejleszteni, hiszen a fiatalokkal a bevételektől is elesik a település. A szocialista polgármester, Vécsi István egy huszárvágással oldotta meg az egyedül élő idősek problémáját

derül ki a Népszava cikkéből.

Eredetileg szálláshelybővítésre pályáztunk, mert valamiért a turisztikai célokat jobban támogatja az állam, könnyebben nyerünk.

A régi, üresen álló polgármesteri hivatal épületét szerettük volna átalakítani. Lényeges volt, hogy közfoglalkoztatásban építettük át, ezért is kaptunk rá pénzt. Azt is vállaltuk, hogy működtetni is részben közfoglalkoztatottakkal fogjuk

— mondta el a lapnak a polgármester, aki hozzátette: a pályázatok nem tiltják meg, hogy időközben profilváltás történjen és később engedélyeztessenek egy új funkciót. Így aztán a kialakított szobák mellé egyszer csak bekerült egy orvosi rendelő, egy vizsgáló, egy nővérszoba és minden ágy mellett ott egy vészcsengő is. Így lett a ricsei szálláshelybővítés eredménye az idősek otthona.

Az átadón a polgármester elmondta: helyben kell eldönteni, hogy mire van szükség, nem jó, ha felülről diktálnak.

A volt községháza hivatalosan ma még turisztikai szálláshely, szeptemberben kezdeményezik az átminősítést. Ha megkapják az új státuszt, állami támogatás, normatíva is jár a gondozás mellé. Már kinézték azokat a leendő munkatársakat is, akik most a közfoglalkoztatásban dolgoznak, de átképzéssel szociális munkásként, egészségügyi asszisztensként ide kerülhetnek majd.

24.hu


 

h i r d e t é s