h i r d e t é s

Furulyafesztivált rendeznek Győrben

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Furulyafesztivált rendeznek Győrben

2018. február 22. - 06:25

 

Tizennégy iskola és egy óvoda együttesei részvételével rendezik ma a 25. Furulyafesztivált Győrben - tájékoztatta az esemény művészeti vezetője az MTI-t.

Forrás: gyoriszalon.hu

Sipos Tamásné elmondta, hogy az Egyetemi hangversenyteremben, az egykori Zsinagógában délután három órától mintegy 230 gyermek lép fel, akik főként népdalokat és népdal kánonokat szólaltatnak meg.
Az esemény célja, hogy a gyermekek találkozzanak egymással, megmutassák egymásnak ismereteiket, együtt zenéljenek, ezen felül megszerettessék és népszerűsítsék a furulyát másoknál is. 
A program három közösen eljátszott dallal indul, majd minden együttes három percet játszik. Ezt követően a felkészítő tanárokból tíz éve alakult együttes lép fel. A záró szakaszban ismét együtt muzsikál majd valamennyi fellépő. 
Sipos Tamásné felidézte, hogy 25 évvel ezelőtt az egyik győri iskolában rendezték meg először a fesztivált, a győri önkormányzat kulturális irodája pedig 1997 óta sorolja a városi fesztiválok közé az eseményt. Az önkormányzat felkérésére 1998-ban, a várost a törököktől való visszafoglalás négyszázadik évfordulóján kétszáz furulyás gyermek vonult és játszott a megyeszékhely utcáin. (MTI)

Címkék: 

 

h i r d e t é s