h i r d e t é s

Gaben kiakdt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gaben kiakdt

2019. október 15. - 10:18

 

Reviczky Gábor elkeseredett
Kirúgják az önkormányzati bérlakásából?
Nagyot csalódott az emberekben

Reviczky Gábor - Forrás: Hiteles Hírek / Facebook

Elvesztette a választást Tarlós István, Budapest főpolgármestere, és hasonlóan járt a kormánypárti erő az ország több jelentős városában is. Reviczky Gábor színművész mindig is nyíltan vállalta politikai meggyőződését. Most a Hiteles Híreknek értékelte a helyzetet, és azt is elárulta, mennyit fizet Ferencvárosnak a kerülettől bérelt lakásáért.

- Hogyan értékeli a tegnap történteket?
- Nem meggondoltak az emberek, sajnos. Fel nem foghatom, hogy nem lehet észrevenni, milyen hatalmas változásokon ment át az ország és a főváros? Az ellenzék pont ezen változások ellenében kampányolt. Karácsony Gergely is már korábban elmondta, hogy leállítaná az egyébként nemzetközi díjakat is elnyert ligetprojektet. Hogy lehet egy ígérgetős emberre bízni Budapestet?

- Most csalódott?

- Nem kicsit.

- Ez egy tendencia?
- Azt nem lehet még tudni. Most egy kicsit izgulok. Remélem, lesz változás, mert ha nem, nagyon nagy baj lesz. Ha annak idején nem alapítják meg a Fideszt, most sokkal rosszabb helyzetben vagyunk, például tele vagyunk adóssággal. Az országot Matolcsy gazdaságpolitikája mentette meg.

- Nem csupán Tarlós veszített tegnap, hanem Bácskai János, ferencvárosi polgármester is. Ön abban a kerületben bérel egy önkormányzati lakást.
- Piaci és nem szociális alapon! Nem ajándékba kapom! Ha úgy tetszik, albérlője vagyok Ferencvárosnak! Egyébként a döntést meghozó bizottsági ülésen egyedül az a Baranyi Krisztina tartózkodott, aki most polgármester lett. Ő adta ki a hírt egyébként a 444-nek, így ő robbantotta ki a botrányt. A lakást egyébként nem magamnak kértem, hanem a helyzetemnek. 70 éves elmúltam, és már nem bírtam az ingázást. Naponta négy óránál is többet kellett autóban ülnöm, hogy bejussak a színházba, ezért négy szerepemet is visszaadtam.

- Baranyi Krisztinával tehát nem lesznek barátok?
- Nem hiszem! Ráadásul a szabályozást annyira megszigorították, hogy minden évben új szerződést kell kötni a bérlakásokra. Most tartok attól, hogy a lakásból kirúgnak a francba. A dolog pedig úgy működik, hogy a kerület önerőből több házat is felújított, hogy az ottani lakásokat piaci alapon bérbe adja. Nem olcsón!

- Ön mennyit fizet?
- Az első számlám a vízzel együtt 156 ezer forintról szólt, de ebben nem volt benne a fűtés. Havonta 220 ezer forintra számítok.


 

h i r d e t é s