fbpx Galla Miklós nyílt levelet írt Orbán Viktornak | CIVILHETES

h i r d e t é s

Galla Miklós nyílt levelet írt Orbán Viktornak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Galla Miklós nyílt levelet írt Orbán Viktornak

2021. szeptember 01. - 07:07

 

Arra kéri a miniszterelnököt, intézkedjen, hogy megkapja a kiérdemelt Karinthy-gyűrűjét.

Forrás: Galla Miklós Facebook oldala

Itt Galla Miklós. A közelmúltban nagyon súlyos sérelem ért. Az MTVA kuratóriuma februárban nekem ítélte a Karinthy-gyűrűt, öt hónapig hitegettek, hogy megkapom, majd júniusban elfogadható indoklás nélkül visszavonták. Az okokkal kapcsolatban kiszivárgott információk szerint: A.: Csatlakoztam Karácsony Gergely 99 mozgalmához, B.: Nyilvánosan meztelenkedtem. Egyikből sem igaz egy szó sem, semmi valóság alapjuk nincs, teljes fikció mindkettő. Rágalmak.

– írta Galla Miklós Orbán Viktornak szánt nyílt levelében. Az írást  Facebook-oldalán tette közzé.

A művész júniusban kapta volna meg a humoristáknak járó Karinthy-gyűrűt, ám akkor az MTVA úgy döntött, hogy mégsem adják oda neki, mert szerintük Galla nem méltó a kitüntetésre.

Galla a miniszterelnöknek írt levelében továbbá azt írta:

Hogy ez mennyire így van, azt bizonyítja, hogy az MTVA kuratóriuma egyetlen nyilatkozatomra és a korábbi Nyílt levelemre sem reagált. Úgy vélem, ha bármiféle bizonyíték lenne a kezükben, már előálltak volna vele. De nincs, mert nem is lehet bizonyíték arra, ami nem történt meg. (Ha mégis előállnak valamiféle „bizonyítékkal”, az kizárólag hamisítvány lehet.)

Orbánnak azt üzeni: „egész életemben csak azzal foglalkoztam, hogy a Kedves Közönséget megnevettessem, illetve a dalaimmal szórakoztassam. Kérem, intézkedjen, hogy a negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet megkapjam, visszatérhessek a Rádiókabaréba és a Petőfi Rádió tűzze műsorára a világszínvonalú dalfelvételeimet. Köszönöm.”

Nem akarom elhinni, hogy nekem, aki soha életemben nem politizáltam, csak egy kormányváltás után rendeződhet a helyzetem

– zárta sorait. (24.hu)

Frissítés (2021. szeptember 1. 17:10)

Orbán Viktor kommentben reagált a neki cíymzett nyílt levélre:


 

h i r d e t é s

Kommentek