h i r d e t é s

Gárdonyban korodonnal zárták le a szabadstrandot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gárdonyban korodonnal zárták le a szabadstrandot

2020. július 05. - 12:56

 

Egyelőre senki nem tudja biztosan, hogy a partfal felújítása után miért zárták el kordonnal a szabadstrandot Gárdonyban. A helyeik arra gyanakodnak, hogy fizetőssé akarják tenni a népszerű partszakaszt.

Fotó: L Simon László / Facebook

Háborognak a Gárdonyban élők, mert az önkormányzat váratlanul körbekordonozta a város kedvelt szabadstrandját – számolt be az RTL Híradó.

A Velencei-tónál nemrég újították fel a partfalat, a munkával végeztek, és a szabadstrandot ezután zárták le. Amíg ott voltak a gépek, nem volt kordon. A helyiek attól tartanak, hogy a polgármester így akarja elérni, hogy a fizetős strandot használják a fürdőzők.

A kordonon semmilyen tájékoztatás vagy figyelmeztetés nincs, csak a felháborodott helyiek rakták rá „A tó mindenkié” feliratot. A kordont pedig széthúzták, így a betonelemeken átlépve tudják megközelíteni a partszakaszt. Ez a Velencei-tó egyik legszebb része, amit nemcsak a fürdőzők, hanem a szörfösök is évtizedek óta használnak.

A kordonozás a Gárdonyban élő fideszes képviselő, L. Simon László szerint is érthetetlen. Facebook-posztjában azt írta:

"Nem értem, hogy ha készen van a part, akkor miért nem bontották el a kerítést. Különösen veszélyes az, hogy a régóta itt fürdőzők az ideiglenes kerítést félre húzva tudnak csak megmártózni. A kerítés helyben hagyására az sem mentség, hogy az önkormányzat hivatalosan nem akarja a partszakaszt strandnak minősíteni." (nlc.hu)

Gárdony fideszes polgármestere nem reagált az RTL Híradó megkeresésére.


 

h i r d e t é s