h i r d e t é s

Gazdasági fórum Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gazdasági fórum Esztergomban

2014. május 09. - 18:29
0 komment

 

Mikor kerülik el a buszok a Schweidelt?

Gazdasági fórumot tartottak ma a városházán. A városvezetés célja, hogy az iparűzési adó 2 százalékáról a 100.000 forint felett befizető cégek rendelkezzenek olyan módon, hogy a képviselőtestület által javasolt három cél közül melyikre fordítják adójuk bizonyos részét, maximum félmillió forintot.

A városháza célja, hogy lehetőséget adjon a nagy adófizetőknek, hogy részben maguk döntsenek az adó felhasználásáról. A hozzászólások során a Suzuki képviselője támogatta a javaslatot és reményét fejezte ki, hogy kis lépésekben elkezdődik az elmaradt fejlesztések pótlása.

Gál Tamás az MSZP helyi elnöke jónak tartja a kezdeményezést, más városokban is van rá példa, viszont hiányolta a városi koncepció hiányát az ipari parkkal és általában a vállalkozások helyi segítésével kapcsolatban. Kérdést intézett továbbá mind a Suzuki, mind a polgármester felé, hogy mikor várható a munkásokat szállító buszok új útvonalra terelése, tekintve, hogy már több éve hatályban van egy határozat arról, amelyet a gyár is elfogadott, hogy más útvonalon járnak a buszok.

Tétényi Éva válaszában közölte, hogy van koncepciója a városnak. A buszokkal kapcsolatban azt tudta mondani egyrészt, hogy ez nem egy lakossági fórum, másrészt pedig, hogy folyamatban van az ügy. A viszont kérdésre, hogy mégis milyen időtávban lehet gondolkodni, azt válaszolta, hogy csak azt tudja megígérni, amit teljesíteni tud. Folyamatban van az intermodális csomópont tervezése is, próbálják együtt kezelni a kettőt.

Vélemény: ezek szerint még jó ideig várniuk kell a Schweidel-Budai lakóinak, hogy rendeződjön a helyzet, annak ellenére, hogy a hivatal által hangoztatott Mátyás király úton való terelőút kialakítására idénre több mint 20 millió forintot terveztek be. Eleve furcsa, hogy május közepén nem tudja a városvezető, hogy mikor készül el 200 méter kopóréteg és a szükséges közvilágítás.

{flike}

{jcomments on}


 

h i r d e t é s