h i r d e t é s


Gázolásos merénylet egy londoni mecset közelében

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Gázolásos merénylet egy londoni mecset közelében

2017. június 19. - 07:17

 

Egy ember meghalt, legalább tízen megsérültek, amikor vasárnap éjfél után nem sokkal egy furgon gyalogosokat gázolt el egy londoni mecset közelében, írja a BBC.  

Forrás: The Sun

A gázolás a Seven Sisters Roadnál történt, amely áthalad a Finsbury Parkon. A furgon a közelben lévő mecsetből távozó tömegbe hajtott.

Egy szemtanú azt mondta: nagyon sokan jöttek ki a mecsetből a ramadán idején tartott imáról, az utcán a furgon nyílegyenesen feléjük hajtott. Mindenki kiabálni kezdett, megpróbáltak félreugrani. 

Egy 48 éves fehér férfit őrizetbe vett a rendőrség, a helyszínt lezárta a terrorelhárítás. Az autót vezető férfit kórházba vitték, hogy megállapítsák, beszámítható állapotban követte-e el tettét. 

A  furgont egy walesi kölcsönző cégtől bérelték. Meg nem erősített hírek szerint a férfinak társai is lehettek, és a gázolás után legalább egy embert meg is késelt.

Theresa May kormányfő kifejezte részvétét az áldozatoknak, és elismerő szavakkal nyilatkozott a mentésben részt vevők munkájáról. (index.hu)h i r d e t é s

betöltés...

;