fbpx Generációk „Harca” | CIVILHETES

h i r d e t é s

Generációk „Harca”

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Generációk „Harca”

2019. szeptember 23. - 13:45

 

Időről időre szükségem van hogy túlcsorduló gondolataimat papírra vessem, mint Albus Dumbledore, aki megszabadítja magát tőlük, hogy tisztán lásson. Így nyugodtan nevezhetném merengőnek lassan ezt a felületet, hiszen van min elmerengni.

Fridays For Future Magyarország‎III. Globális klímasztrájk - Budapest

Lezárult az első nagy klímatüntetés a Globális Klíma Sztrájk keretében. Izgatottan néztem a híreket, hol mennyien vettek részt, mert végre nem éreztem magam egyedül, hogy ettől a globális problémától csak én szorongok, továbbá hogy csak én akarok tenni érte pár emberrel itthon.

Több mint 4 millió ember tűntetett zömében gyerekek az egész világon. Pici emberek, de önálló akarattal és önálló joggal kérik tőlünk felnőttektől, hogy figyeljünk már oda rájuk és a jövőjükre. Lelkesen ünnepelték a saját összetartásukat egyúttal hogy képesek lesznek hatni a döntéshozókra. Érdemes volt megnézni az arcokat, az elszántságukat és a bátorságukat, a kíméletlen őszinteségüket és globális szinten ugyan az az akarat látszott akár Amerikában akár Libériában, a gyerekek szemében ugyan az a fény csillogott. Az élni akarás szikrája.

Ezzel szemben hazámban azt látom, hogy a gyerekek nem rendelkeznek önálló jogokkal bármilyen idióta politikus képes bio -díszletté tenni őket, mert csak eszközök, tartozékok, termékek. 600 gyerek együtt imádkozott a nemzetért. Amit tudok a gyerekek természetéről az az hogy képtelenség, kizárt dolog hogy önként és dalolva tesznek ilyet meg önmaguktól inkább játszottak volna a szabad levegőn a többi gyerekkel amíg jó az idő ilyenkor szeptember vége felé.

Egyre csak az jár az agyamban, hogy meddig lehet életképes egy öngyilkos és nemzetgyilkos vállalkozás, mint ami itt történik. Hátat fordítva a jövőnek, gyalogolva a múltba, semmibe véve a legkisebbeket, akiknek a hangja egyre erősebb és egyszer felelősségre leszünk vonva. Ha nem is globálisan, de a családokban el fognak hangozni a „Miért?”-ek és akkor lehet terelni magyarázkodni, mint ahogy ezt általánosan gyakoroljuk és nekünk ez baromi jól is megy, egy ideig talán hatásos lesz, mint az elixír, amit kapott Dumbledore hogy életben maradjon legalább a 6. könyv végig, de az összecsapás már elkerülhetetlen volt.

Nem kerülhetjük el és nem vehetjük semmibe az utánunk jövőket, akik változást akarnak addig, míg nem késő. Így választhatunk gyermekeink együttműködő partnerei, támogatói vagy ellenségei akarunk lenni majd. A gyerekeknek nincs választásuk, ez világosan látszik, az órájuk ketyeg. Nekünk van, hogy mi a fontosabb a jelent választjuk a jövőt feláldozva vagy a jövőt, de a jelent fel kell áldoznunk érte, áldozatokat hozva.

Így kérem, csatlakozzatok szeptember 27-én a 3. Globális Klímatüntetéshez reggel 10 órakor

https://www.facebook.com/events/2973226649385641/

Mindenki számít, akiknek fontos a jövője. Ne feledjétek, a klíma vészhelyzetet semmilyen kerítés nem állítja meg, globálisan kell lépnünk, hogy a legtöbbet szennyezők is rá legyenek kényszerítve a változtatásra, mert az elmulasztás következményei minket is érinteni fognak.

„ Nem a képességeink mutatják meg kik vagyunk, hanem a döntéseink”

Ezt mint fiatal felnőtt, vallom jómagam is.


 

Kommentek

h i r d e t é s