h i r d e t é s

Gond van Magyarországon a BBC szerint

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gond van Magyarországon a BBC szerint

2021. április 05. - 06:25

 

Valami nincs rendben Magyarországon, mert miközben gőzerővel oltják be a lakosságot, az ország a világelsők közé tartozik a korona halottak számát tekintve.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Eddig több, mint 21 ezren vesztették életüket a járvány következtében, a 3. hullám minden nap több száz embert visz el – írja a brit közszolgálati média, amely konstatálja, hogy a ragály csúcsra ját Kelet-Európában és ez tönkreteszi a Húsvétot az egész régióban.

Pedig a magyarok több mint egyötöde már megkapta a vakcinát. Ám különösen sokan halnak meg azok közül, akik lélegeztető gépre szorulnak, nem beszélve arról, milyen sűrűn fordulnak elő rákos és szívmegbetegedések. A kormány ugyan megdöbbentő mennyiségben vett készülékeket, összesen 16 ezer darabot azok megmentésére, akiknek a fertőzés miatt leáll a tüdejük, de nincs aki működtesse ezeket a berendezéseket. Hiányzik az orvosok egynegyede és a nővérek 30 %-a, főként mert áttelepültek nyugatra. Ötezren a múlt hónapban az új egészségügyi munkaszerződések miatt mondtak fel.

Oltási fronton viszont már vigasztalóbb a kép. Orbán sikeresen hazardírozott az orosz és kínai szerek beszerzésével, miközben sok európai országnak gondot okoznak az akadozó szállítások. Sok magyar elutasította a Kínából érkező oltóanyagot, de azután meggondolta magát, amikor felajánlották neki. Ahol pedig a szükségesnél több szer érkezett az állomásokra, ott a személyzet barátai és rokonai elkapkodták a felesleget. (BBC) / nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s