h i r d e t é s

Goodfriend hazatér

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Goodfriend hazatér

2015. február 11. - 17:47
0 komment

 

Családi okok miatt elhagyja Magyarországot André Goodfriend amerikai követtanácsos.

A diplomata visszatér az Egyesült Államokba - erősítette meg az Origónaka nagykövetség. Távozásának kizárólag magánéleti okai vannak, Washington teljes támogatásáról biztosította.

“Mr. Goodfriend majdnem 18 hónapig szolgált ideiglenes ügyvivőként az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén, abban az időszakban, amikor nemcsak Magyarországon, hanem a két ország kapcsolatában is jelentős fejlődések történtek" – nyilatkozta az Origónak Elizabeth Webster, az Amerikai Nagykövetség szóvivője.

"Mr. Goodfriend végig Washington támogatását élvezte és remek munkát végzett. A távozásának pontos dátuma még nem ismert, de valószínűleg már a közeljövőben sor kerül rá. Kérjük a médiát, hogy tartsa tiszteletben a Goodfriend család magánéletét” – tette hozzá a szóvivő.

André Goodfriend 2013 augusztusa óta töltötte be a követtanácsosi posztot az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén. Azt követően, hogy Eleni Tsakopoulos Kounalakis korábbi nagykövet ugyanabban az évben, júliusban befejezte szolgálatát. Ekkor Goodfriend lett az ideiglenes ügyvivő, a nagykövetség legmagasabb rangú diplomatája.

 

vs.hu


 

h i r d e t é s