h i r d e t é s

Görögországban megállt az élet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Görögországban megállt az élet

2015. november 12. - 15:53
0 komment

Huszonnégy órás általános sztrájk kezdődött csütörtökön Görögországban a kormány megszorító intézkedései elleni tiltakozásul: a hivatalok és az iskolák zárva tartanak, az orvosok csak a sürgős eseteket látják el, és szünetel a hírszolgáltatás is.

Alexis Tsipras - Forrás: businessinsider.com

A közösségi közlekedés már kora reggel leállt, ahogy az állami intézmények sem nyitottak ki - tájékoztatott a legnagyobb görög szakszervezeti szövetség egyik képviselője. Ennek megfelelőennem járnak a metrók, vonatok és komphajók,az állami iskolák és kórházak nem nyitottak ki, de a legtöbb régészeti hely és múzeum sem fogad csütörtökön látogatókat - írja az Origo.

Hat óra óta nincsen híradás

A sztrájk részeként csaknem az összes belföldi repülőjáratot törölték, dea nemzetközi légi közlekedést nem érinti a munkabeszüntetés. A rádióban és a televízióban helyi idő szerint reggel hat óra óta nincsen híradás, mivel az újságírók sem vették fel a munkát. A szakszervezetek fél 10-től demonstrációkat tartanak.

Mentőcsomagért megszorítás

Ilyen átfogó sztrájkra Aléxisz Cíprasz kormányfő hivatalba lépése óta még nem volt példa. A munkabeszüntetésre az ország három legfontosabb szakszervezeti szövetsége szólított fel.A fenyegető államcsődre való tekintettelGörögország kormánya augusztus közepén jóváhagyott egy újabb, a következő három évre szóló 86 milliárd eurós mentőcsomagot, amelyért cserébe további takarékossági intézkedések és reformok végrehajtását vállalta.

 

origo.hu / MTI