h i r d e t é s

Gulyás Gergely elemében van

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gulyás Gergely elemében van

2018. szeptember 14. - 08:35

 

Szerinte ugyanis nem szavazta meg az EP a Sargentini-jelentést

Vajon így próbálja meg győzelemként eladni a fene nagy buktát a Fidesz Miniszterelnökséget vezető minisztere? Nem mintha lenne egyéb választása, mint megtámadni a döntést, noha sok esélye annak, hogy megváltozzon a döntés kimenetele nincs.

Gulyás szerint a Lisszaboni szerződés értelmében nem fogadhatják el a jelentést. És ameddig azt nem vonják vissza, a magyar kormány fityiszt tart az Európai Tanácsnak. Ez ugyan a Tanácsot semmiben nem tartja vissza a 7-es cikkely foganatosításában, de azért jól hangzik.

Az EU alkotmánya szerint ugyanis nem volt meg a szükséges szavazatok kétharmada. Nem lévén hát egyéb választás, a jó előre bejelentett számítási módot kritizálják, miszerint a tartózkodó szavazatokat is külön kellett volna számolni.

Gulyás szerint az EP saját belső szabályait tévesen értelmezte, ezért azt szeretné a magyar kormány, hogyha az európai bíróság kimondaná, hogy igazándiból nem fogadta el a parlament a Sargentini-jelentést.

Jogvita tisztázásáig további jogi következmények nem lehetnek

– mondta Gulyás, arra utalva, hogy a magyar kormány nem hajlandó addig az Európai Tanácsban tárgyalni a jelentésről, amíg nem rendeződik az általuk vitatott kérdés. A miniszter azt is elismételte, hogy nem a jogállami hiányosságokat kritizálta igazándiból a jelentés, hanem a bevándorláspárti erők állnak így bosszút. /24.hu/

Ami azért fura, mert ha szabadabban értelmezzük a jelentést az egy elég húzós, mondhatni fajsúlyosabb jogvita összegzése. Ily módon az lenne a fontosabb, amelyik többet nyom a latban. Márpedig a kormány által firtatott szavazás jogszerű voltánál, amely csak a Fidesz tagjaira vonatkoztatható, cseppet súlyosabb az a jogsértés, amit a Fidesz követett el és vélhetőleg követ el jelen pillanatban is a magyar nép ellen.


 

h i r d e t é s