h i r d e t é s

Gulyás már megint Sorost emlegette

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gulyás már megint Sorost emlegette

2019. július 04. - 11:29

 

Ez az adu lényegében már gyűröttebb, mint a név viselőjének – vagy ha már itt tartunk, az őt Sátánnak kikiáltó Orbánnak – arca. Nem mellesleg ma már jószerével csak a Kormányinfó nevű kabaréesten lehet még valamennyire, igaz egyre kevesebb sikerrel eladni. Érdemes megfigyelni, hogy a kormányhű erők is már csak kötelességszerű reakciót képesek kisajtolni magukból.

Gulyás Gergely - Forrás: nemzeti.net

Ezúttal Norvégia került terítékre. Természetesen, hiszen a norvég alap 10%-ával a valóban független civil szervezetek működését támogatja Magyarországon. A Fidesz őszinte bánatára, mert ezzel olyan összegek kerülnek közhasznú szervezetek birtokába, amiből a kormány nem tud sápot szedni.

Hollik István és Gulyás Gergely szerdai kormányinfóján szóba került az is, hogy a magyar kormány továbbra sem tud megállapodni a norvég kormánnyal a 70 milliárdos Norvég Alapok kiosztásáról, ugyanis Norvégia elvárja, hogy ennek a pénznek a 10 százalékát egy kormánytól független intézmény ossza szét a magyar civilek között. Azonban kormány ezzel nem ért egyet, és beleszólást követel ennek a 10 százaléknak az elköltésébe is. 2014-ben rá is küldték a rendőrséget a feladatot ellátó Ökotárs Alapítványra, de utólag kiderült, hogy a rendőrségi fellépés törvénysértő volt, komoly szabálytalanságot pedig semmilyen vizsgálat nem talált a szervezetnél.

Gulyás Gergely miniszter most elismerte, hogy valóban nincs megállapodás a norvégokkal a támogatásról. Szerinte Magyarországnak ez a pénz jár, mert Norvégia haszonélvezője a közös piacnak. Ugyanakkor elmondása szerint a norvégokkal való megállapodást az nehezíti, hogy azok ragaszkodnak Soros György különböző civil szervezeteinek támogatásához, a kormány pedig a teljes összeget cigány felzárkózásra akarja költeni. /444/

Nem mellékes kérdés, hogy ezt eddig is megtehettük volna. Ám, ha Orbán ahelyett, hogy Donald Trumpnál kuncsorog Norvégia befenyítéséért, inkább arra fordította volna a figyelmét, hogy Farkas Flórián helyett egy valóban alkalmas politikust állítson a felzárkóztatást célzó program élére, talán nem itt tartanánk.

Másfelől a cigány felzárkóztatás ügye nem nagy összeget követel, plusz annak ténye, hogy elvileg prioritást élvez a program, és hogy erre máig olyannyira nincs pénz, hogy a Norvég alap töredékéhez is hozzá kellene nyúlni nézetünk szerint több mint elég ok a gyanúhoz, hogy mocskos kormányközeli mancsok kipakolták az államkasszát.


 

h i r d e t é s