h i r d e t é s

Gyakorlatilag lehülyézte saját körzetét egy képviselő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gyakorlatilag lehülyézte saját körzetét egy képviselő

2019. április 25. - 16:58

 

Az önkormányzati képviselő azon szomorkodik, hogy az életművének tekinthető járdaépítési és parkosítási projektjébe valaki autóval behajtott. De ki?

Forrás: Dr. Szerencsés Gergely István / Facebook

"Kérnék mindenkit, hogy ennél jobban vigyázzunk a környezetünkre, mert így minden munka hiábavaló pénzkidobás csak!" - írja a képviselő Facebook oldalán.

Sokszor vádolja a másik oldalt "hangulatkeltéssel" és puffogtatja azokat a politikai közhelyeket, amelyet a narratívájuk elbír. Jelen esetben ő pontosan azt teszi, ami ellen sokszor szót emel. Ráadásul csúnyán általánosít.

A fotón lévő keréknyomok nem az ott élő, és egyes kommentők szerint "vandálok" műve, hanem vélhetően annak a kertészeti cég autójának a keréknyomai, akiket az önkormányzat bízott meg a csemeték és egyéb "zöldségek" locsolásával. Tehát a kép megtévesztő és egyben sértő is. Megtéveszti a Facebook-okosokat és jó adag indulatot táplál a környéken élőkbe, hiszen azt sugallja, hogy a körzetében olyan emberek élnek, akik nem tudják értékelni azt a "sok jót", amit értük tett.

Megírtam a megosztás alá is a kommentem, de bemásolom ide is:

A probléma jogos, a kép megtévesztő. Én konkrétan ott élek és ahol a fotó készült, oda az életben nem hajtott fel SENKI, aki ott él! Szóval értem a felhívást és tök jogos is, csak most ne arra hegyezzük ki, hogy akik ott élnek mind parasztok és nem tudnak ennek örülni. Hosszasan tudnám sorolni, hogy mi ott a hiba, és nem a szépségről és az újról beszélek! Pláne nem ellene!
Vegyük sorba. Annak idején nem véletlenül bitumenezték körül a házakat. Akkor másképp gondolkoztak, nem kényszerítettek senkit sem minimál szélességű járdákra. Kíváncsi lennék, hogy a tervezéskor számoltak-e olyan eshetőséggel, hogy mi van akkor, ha két babakocsi szembetalálkozik? Vagy jön egy gyerek biciklivel? És arról volt szó, hogy megkérdezik a nyomvonalakról az itt élőket. Én sajnos nem tudok olyan lakógyűlésről, amit megtisztelt volna a képviselő és legalább felvázolta volna, hogy mi az elképzelés. Mert érzésem szerint az lett volna korrekt, ha a körzet képviselője minden lépcsőházban tiszteletét teszi egy-egy lakógyűlésen és nem beszámol, hanem ismertet.
És akkor ne felejtsünk el még egy tényt, amely nem elhanyagolható. Sok esetben betonnal szinteztek. Ez azért rossz és káros, mert távhővezeték megy a terület alatt és, ha hiba lesz, akkor jön a légkalapács és a szépen lerakott térkő, már sosem lesz olyan, mint amilyen most...


 

h i r d e t é s