h i r d e t é s

Gyál fideszes alpolgármestere egyetért a polgármester 4 milliós jutalmával

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gyál fideszes alpolgármestere egyetért a polgármester 4 milliós jutalmával

2020. november 29. - 06:03

 

Bruttó 4 milliós jutalmat szavazott meg saját magának Gyál fideszes polgármestere.

Pápai Mihály, Gyál polgármestere - Forrás: pápai Ferenc Facebook oldala

Konszenzus sem kellett, miután a polgármesterek egyedül is döntést hozhatnak a veszélyhelyzetben.

A helyi ellenzék szerint másra kellett volna költeni, a szintén fideszes alpolgármester viszont az ATV Híradójának elmondta, hogy indokoltnak és vállalhatónak tartja a polgármester jutalmazását.

Még a helyieket is megosztotta a gyáli városvezető önjutalmazása. Pápai Mihály, a település polgármestere bruttó 4 millió 188 ezer, vagyis nettó 2 millió 785 ezer 20 forintos jutalmat szavazott meg magának pár nappal ezelőtt.

Ebben az évben is, a városban mindenki meg fogja kapni, a dolgozók, tehát a város, az önkormányzathoz tartozó dolgozók, meg fogják kapni a jutalmukat- írta Pápai Mihály a Facebook oldalán.

Pápai a saját bónuszáról nem tett említést. Az csak a város honlapjára feltöltött határozatban szerepelt. A polgármester nem csak magát, de a rendőrséget, tanárokat, bölcsődéket és óvodákat is jutalmazza. Mint ahogyan az önkormányzattal vállalkozásban lévő intézményeket, és azok vezetőit is.

A DK helyi képviselője lemondásra szólította fel Pápai Mihályt. Hegymegi István az egészségügy mellett a város határában lévő szeméthegyek felszámolására költene.

"Szóval itt olyan szinten, itt 100 köbméteres havi szinteken gyűlnek a szeméthalmok, és közben a polgármesteri jutalmakat osztogatunk és mellesleg jegyzem meg, hogy nemcsak a polgármester úr tette ezt a 4,2 millió forintos jutalmat, hanem természetesen az alpolgármester úr is a hozzájáró 3,6 milliót"- mondta Hegymegi.

Közben a Liberálisok azt kérik a kormánytól: fagyasszák be a polgármesteri jutalmakat a veszélyhelyzet idején.

"Ebből a pénzből, ami mondom még egyszer 4,2 millió forint, ebből legalább két tucat gyermek, aki rászoruló és jelen pillanatban a távoktatásban nincsen lehetősége részt venni, kaphatott volna olyan laptopot, ami visszatereli őt az iskolába" - nyilatkozta Bősz Anett.

Hiába kereste az ATV a gyáli polgármestert, a megkeresésre nem érkezett válasz. A város alpolgármestere azonban azt mondta: indokolt és vállalható a döntés. Nagy József Elek szerint a napirendi pontoknak, így a jutalmazásnak is megvolt a többsége a képviselők között. A városvezető nem lát problémát a jutalmazásban, mert a cégek munkaerőigénye nagyobb, mint amit ki tudnak szolgálni, miközben a szociális ellátást kérők száma sem ugrott meg az előző évekhez képest. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s