h i r d e t é s

Gyanúsak a földpályázatok is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gyanúsak a földpályázatok is

2018. február 12. - 13:07

 

A fideszes politikusok rokonai és a kormányhoz köthető üzletemberek jártak jól az állami földpályázatokon. - írja a hirtv.hu

Az Ángyán József volt államtitkár által készített legújabb jelentés a borsod megyei árverések lefolyását és az új tulajdonosok körét elemzi.

A legfrissebb megyei összegzés szerint Borsodban is jutott bőven a kormányközeli köröknek föld. A nagy nyertesek között vannak az adóügyi államtitkár, Tállai András rokonai és Budai Gyula volt elszámoltatási kormánybiztos is. Összesen 54 pályázó úgy jutott 3400 hektár földhöz, hogy van, aki több száz kilométerre lakik a birtoktól, holott a kormányhatározat legfeljebb 20 kilométert enged meg.

Az új tulajdonosok jelentős részének semmi köze nincs a mezőgazdasághoz: fitnesz-instruktor, marketing menedzser, milliárdos vagyonú cégháló-tulajdonos, ügyvéd is szerepel a nyertesek között.

Országosan összesen 200 ezer hektár termőföldet árvereztek el. L. Simon László korábbi miniszterelnökségi államtitkár felesége Nadapon és Seregélyesen lett földbirtokos, Mészáros Lőrinc és a családja pedig összesen 1400 hektár földet vásárolt fel, csaknem kétmilliárd forintért. Egy szolnoki árverésen a földművelésügyi miniszter unokatestvérének egyik fia vett parcellákat, Lázár János és rokonsága pedig Csongrád megyében 561 hektárt vásárolt fel.

További részletek a hirtv.hu cikkében >>


 

h i r d e t é s

h i r d e t é s

betöltés..