h i r d e t é s

Gyász: elhunyt Darth Vader

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gyász: elhunyt Darth Vader

2020. november 29. - 08:51

 

David Prowse sem lehet már közöttünk, aki minden idők egyik leghíresebb szerepét játszhatta el a filmiparban.

David Prowse - Forrás: Sky News

Sajnálatos módon az utóbbi időben szinte napi rendszereséggel vesztettük el a nagyobbnál nagyobb ikonokat. Diego Maradona halála is csak tovább borzolta a kedélyeket, aki nagyon hirtelen ment el.

Magyarországon is egymást követik a sztárok a gyászban, és a koronavírus szintén hatással van erre. Nehéz elfogadni, hogy ezek a sztárok már nincsenek többé, hiszen számunkra olyanok, mintha örökké élnének.

Ez azonban nem így van, őket is utoléri a halál, akárcsak az 1935 júliusában született David Prowse-t, aki ezen a hétvégén hajtotta örök álomra a fejét. 85 éves korában hunyt el a neves brit színész: 1950 és 2017 között volt aktív.

Talán a többség számára nem azonnal ugrik be a színész neve, de ha azt mondjuk, hogy ő játszhatta el Darth Vader híres szerepét, akkor mindannyian tudjuk, hogy egy igazi legendáról van szó.

A filmipar valaha volt egyik legikonikusabb szerepébe bújhatott, és az alakítása tökéletes volt a régi Star Wars filmekben. Számos más filmekben is játszott, de a Csillagok háborúja maradt meg az a szerep, melyre örökre emlékezni fogunk.

Utolsó filmjében saját magát alakította 2017-ben, ami egyúttal a visszavonulása is volt a filmipartól. Életét nagyban megnehezítette az ízületi gyulladása, ami már 13 esztendős korától kezdődően kínozta, és több operáción is át kellett esnie

2001-ben még a bal karja is lebénult, majd egy újabb gyulladás miatt majdnem meghalt. A prosztatarák szintén egy olyan betegség volt, amivel szembe kellett néznie. Ezt még 2009-ben állapították meg nála.

A 60-as évek végi James Bond filmben (Casino Royale) debütált színész halálát a BBC jelentette be. Prowse egy nagyon színes karakter volt, aki testépítőként is tevékenykedett. Sőt, Angliában a testvérével közösen az első néhány edzőtermet is nekik köszönhették az emberek. Ennek kapcsán lett közeli barátja Arnold Schwarzeneggernek és Lou Ferrignónak, még mielőtt azok világhírnévre tettek volna szert. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s