h i r d e t é s

Gyenge hidegfront, erős szél

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gyenge hidegfront, erős szél

2020. május 03. - 06:01

 

A következő napokban napos és felhős időszakok váltakoznak, időnként pedig a szél is megerősödik. Országos, nagy csapadék továbbra sem lesz, de helyi záporok tehetik változatosabbá az időjárást. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt napos és felhős időszakok váltakoznak, legfeljebb elvétve lehet egy-egy kisebb zápor. 

Délután a többórás napsütést gomolyfelhők is zavarják, de ezekből számottevő csapadék nem alakul ki. Megerősödik az északnyugati szél. 14, 19 fokra melegszik a levegő. 

Hétfőn délelőtt a sok napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, csapadék nem lesz.  Délután nyugat felől gomolyfelhők érkeznek, de emellett is sütni fog a nap. Csapadék nem alakul ki. Az északi szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Vasárnap gyenge hidegfront halad át felettünk. Az arra érzékenyeken kívül a szeles időt nehezen tolerálókra is nehezebb nap vár, sokan ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetnek. - írja a meteoklinika.hu

Országosan várható, hogy a szélre érzékenyeknek is nehezebb napjuk lesz. Ha ön is érintett, akkor ebben az esetben is fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet, illetve a gyerekek nyűgösebbekké, kezelhetetlenebbekké válhatnak.

A helyenkénti csapadék hatására az ízületi panaszok is felerősödhetnek most még napközben is, az előző napokhoz képest a felhősebb időben kellemetlenebb napban lesz részünk. Délután azonban javul a helyzet. A hirtelen időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat. A szabadban ingadozó lesz a hőérzet és a komfortérzet.

A pollenterhelés átmenetileg csökken, de az allergiások arra készülhetnek, hogy a hét többi napján egyre erősödni fognak a tüneteik.

A közlekedésben az élénk, olykor erős szél csökkentheti a menetstabilitást, a záporok területén pedig nedvessé, csúszóssá válik az útburkolat. Emellett ingerlékeny, ideges sofőrök is fokozzák a balesetveszélyt, lassabb vezetés, nagyobb követési távolság tartása javasolt!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s