h i r d e t é s

Gyerekek, mint a kampányeszközök

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Gyerekek, mint a kampányeszközök

2019. április 20. - 08:04

 

Azt már megszokhattuk, hogy a Fidesz meglehetősen engedékeny saját magával szemben, míg ellenzékét a lehető legszigorúbb módokon igyekszik „fegyelmezni”. A téma szempontjából persze mellékesnek tűnhet, mégis érdemes rá figyelmet fordítani.

Fotó: City TV

Már csak azért is, mert amikor választási kampány van, a Fidesz szinte minden elképzelhető eszközzel igyekszik ellenzékét ellehetetleníteni. Törvényes és törvénytelen módszerekről egyaránt beszélnünk kell.

És bár törvényeink szerint az oktatási intézményekben semmiféleképp nem történhet politikai célú tevékenység, nem kell elfelejtenünk, hogy ez Orbánt és pribékjeit soha nem tartotta vissza attól, hogy óvodásokat, kisiskolásokat – mint valami kötelező műsorra – kivezényeljék.

Vagy éppen kampányfogásként használják fel őket.


Forrás: 444.hu

Meglepve látta az egyik szülő, hogy az V. kerületi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter a gyereke óvodájában járt. Erről előzetesen neki nem szóltak, ehhez képest ott vírít a fideszes politikus Facebook-oldalán az óvodás gyerek fotója.

A 444 továbbá azt is leírta

Az óvodában az év elején aláírattak egy nyilatkozatot a szülőkkel, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy óvodai eseményekről felvételek készüljenek, amiket az óvoda használhat. Ebben szó sem volt arról, hogy ha politikusok jönnek az intézménybe, akkor fényképeket készíthetnek a gyerekekről, amit aztán ki is raknak a saját Facebookjukra.

Erről első pillantásra azt mondhatnánk, hogy a kormánynak állításához híven fontosak az gyerekek. Ugyanakkor azt is be kell látnunk, hogy az ilyen képeket Facebookon osztogatni, nagyon is beillik kampányfogásnak. És a dolog nem először fordul elő. Maga Orbán Viktor is – bármennyire is tagadta azt megengedte magának azt, hogy kisiskolásokkal fotóztatta magát.

Azt megtanulhattuk, hogy a magyar politika – különösen az utóbbi évtizedben – kiválóan jellemezhető a kifejezéssel:

Was siehst du den Splitter im Auge deines Bruders und den Balken im eigenen nimmst du nicht wahr.

Vagy, ahogy magyarul ismerjük:

Más szemében a szálkát is meglátja, a sajátjában a gerendát sem.

Van azonban más vetülete is a dolognak. Ha nem kampányfogásként tekintünk ezekre az esetekre, akkor mégis miért számolják fel az SOS gyermekfalut? Miért nehezítik meg a felsőoktatásba kerülés követelményeit, egyszersmind rontják le a közoktatás színvonalát?


Gelencsér képviselő vállat lapogat - Fotó: Gelencsér Attila/Facebook

Erre a legjobb indulat csak azt tudjuk válaszolni, hogy a kormány számára nem a gyerek a lényeg, hanem amit jelent. Jövőbeni adóforintot. Azonban, hogy a Fidesz megőrizze korlátlan hozzáférését ehhez a pénzforráshoz, nem szabad hagynia, hogy potenciális, magasan, vagy náluk magasabban képzett versenytársak kerüljenek a játékba. Így már érthető, a csalá(r)dtámogatási akcióterv is.

Más néven ezt nevezzük politikai pedofíliának.


 

h i r d e t é s