h i r d e t é s

Gyerekek ússzák át hosszában a Balatont

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Gyerekek ússzák át hosszában a Balatont

2019. május 22. - 17:18

 

Idén, július 8-án egyedülálló teljesítmény helyszíne lesz a Balaton. 

A Kis-Pingvin Úszó és Vizilabda Előkészítő 18 gyermeke, és 3 oktatója HOSSZÁBAN ússza át a tavat. A 77 km hosszúságú táv teljesítésével a Végtaghiányos Gyermekek Alapítványának szeretnének egy tornateremre gyűjteni, valamint szeretnék felhívni a figyelmet a természetes vizek megóvásának fontosságára. Az átúszás kiemelt szakmai partnere a Magyar Paralimpiai Bizottság. Az átúszás fővédnöke Pásztory Dóra, kétszeres paralimpiai bajnok úszó, nagykövetei többek között Cseh László-úszó és Kiss Gergely-vízilabdázó. További információk elérhetőek a www.balatonipingvinek.hu oldalon.

Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/632516780502451/

Úszással a végtaghiányos gyerekekért, egy hossz Balatonnal

Az úszó és vízilabdás közösség az egyik legnagyobb sportközösség az országban. Lelkes edzők és győzni vágyó fiatalok, akiket összeköt a mindennapos munka és a víz szeretete.

Egyedülálló küldetés

A Kis-Pingvin úszóiskola oszlopos tagja Menczinger Melinda 2015-ben másodmagával már átúszta a Balatont. A cél ismét ez lenne, és ehhez sikerült megnyernie maga mellé testvérét, a volt vízilabda válogatott Menczinger Katát és edző társát Török Fannit. Ez az úszás azonban más lesz, mint az előző. Velük tart a Kis-Pingvin úszó és vízilabdázó gyerekek közül jó pár tanítvány. Az átúszást komoly felkészülés előzi meg, a gyerekek már január közepe óta nehezített edzést végeznek.

A cél

Az úszással szeretnék felhívni a figyelmet a mozgásukban korlátozott, vagy egyéb fogyatékkal élő gyermekek korlátozott sportolási lehetőségére. Az akció nem titkolt célja az, hogy a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány a támogatók segítségével kialakíthasson egy tornatermet az alapítvány székhelyén.

„A Balatont legyőzni, az embereket meggyőzni szeretnénk arról, hogy támogassák a mozgáskorlátozott gyermekek sportolását. A felkészülés során végig, az úszás alatt pedig kiemelten gyűjtünk a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány számára.”- mondta Menczinger Melinda a jótékonysági úszás szervezője.

Akik kiállnak a jó ügyért

A küldetést magukénak érző hírességek is beálltak a jó ügy mellé. Többek között Cseh László többszörös olimpiai dobogós-világbajnok úszó, Kiss Gergely-olimpiai bajnok vízilabdázó, Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó, Lotfi Begi dj-zenei producer és a fiatalabb korosztály kedvencei, Osbáth Márk és Osbáth Norbert azaz a Pamkutya, valamint Nagy Benedek "Beniipowa" influencer.

Kiemelt szakmai partner: Magyar Paralimpiai Bizottság, Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány
Kiemelt támogató: Decathlon
Támogatók: Dorko, Zing Burger, Decathlon, WMN.hu, Yordo, MEEX, Viwa víz, Villa Aromatique,


 

h i r d e t é s