h i r d e t é s

Gyógynövényes készítményt javasol a kirgiz egészségügyi miniszter a Covid-19 ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gyógynövényes készítményt javasol a kirgiz egészségügyi miniszter a Covid-19 ellen

2021. április 17. - 10:24

 

Orvosszakértők szerint a szer halálos méreg.

Alymkadyr Beishenaliyev Kirgizisztán egészségügyi minisztere. Pénteken a sajtó képviselői előtt megivott egy csésze gyógynövényes oldatot, amelyről úgy gondolták, hogy meggyógyítja Covid-ot. - Fotó: Akipress

Kirgizisztán gyógynövényes készítményt fog alkalmazni a koronavírus okozta Covid-19 betegség kezelésére – jelentette be pénteken a kirgiz egészségügyi miniszter. Orvosszakértők szerint a szer potenciálisan halálos mérget tartalmaz.

Alimkadir Beisenalijev miniszter online sajtótájékoztatóján ivott is a latin nevén aconitum soongaricum nevű növény gyökeréből készült főzetből, ezzel bizonyítandó, hogy a szer biztonságos.

Az enyhe tünetektől szenvedők egy napon belül meggyógyulnak, súlyos tünetek esetén ez eltarthat három-négy napig – magyarázta. – Szadir Zsaparov elnök személyesen bocsájtotta az orvosok rendelkezésére az apja által rá hagyott receptet, amelyet már használnak is – bizonygatta Beisenalijev.

A kirgiz egészségügyi minisztérium egy volt tanácsadója azonban a Kirgizisztán területén termő legmérgezőbb növényként írta le a szóban forgó fajtát. „Kivonatának már a legkisebb dózisa is súlyosan káros hatással van a szervezetre, és egy ember gyorsan meg is halhat tőle” – mondta az orvosszakértő. „Visszasüllyedtünk a középkorba” – tette hozzá.

Zsaparov a gyógyfőzet népszerűsítése mellett maszk viselésére és oltásra is sürgette a hatmillió lakosú ország lakosságát, ahol eddig mindössze négyezren kapták meg a vakcinát, amit az elnök teljes nemtörődömségként jellemzett.

Kirgizisztánban a járvány kitörése óta több mint 90 ezer fertőzöttet azonosítottak, akik közül több mint 1500-an hunytak el a kórban. (168.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s