h i r d e t é s

Gyűlöletbeszéd Ausztriában, a Bécsben született első baba kapcsán

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gyűlöletbeszéd Ausztriában, a Bécsben született első baba kapcsán

2018. január 07. - 07:28

 

A bécsi újév bébi 2018-as születését számos gyűlöletkeltő észrevétel kísérte. Az egyetlen ok az, hogy a gyermek anyja fejkendőt visel a fotókon.
 

Asel, az újéve első babája Bécsben, szüleivel - Forrás: © KAV / Votava / msn.com

"A következő terrorista születik" vagy "Van-e a nőnek rákja, vagy miért viselt egy fejkendőt?" „Valószínűleg nem lesz hideg " a megjegyzések, amelyek a 2018-as bécsi újévi baba képeire vonatkoztak. Döbbenet, hogy a primitív indulatokat még az újszülöt jövetele sem tudja felülírni.

A  gyűlölet-megjegyzések tömege olyan kiterjedt lett, hogy az online média kénytelen volt kiemelt figyelmet szentelni a közösségi médiában zajló folyamatoknak.

 A facebookon ma is kérdezik a negatív megjegyzések beküldőit: "A gyűlölet egy kisgyermekről szól, aki pár órája még nem is volt a világon, honnan ered, mi az oka az ón gyűlöletének?”

A társadalmi hálózatokban a gyűlöletre vonatkozó megjegyzések ismerete jól ismert. Az Európai Bizottság szerint azonban a "gyűlöletbeszéd" elleni küzdelem még soha nem volt ilyen sikeres. A népszerű platformok, mint például a Facebook, a Twitter és a YouTube a közelmúltban sokkal több figyelmet fordítanak a gyűlöletkeltés kezelésére és irtására a felületeiken, mint korábban.

Németországban és más országokban szigorúbb jogi intézkedéseket tettek annak érdekében, hogy a weboldal üzemeltetőit gyors cselekvésre kényszerítsék a gyűlöletre vonatkozó észrevételek törlésében. A kritikusok azonban attól tartanak, hogy ez tiszta engedelmességhez és a szólásszabadság önkéntes, valamint törvényi korlátozásához  vezethet. (msn.com)


 

Kommentek

h i r d e t é s