h i r d e t é s

Gyurcsány börtönt ígért a fideszes képviselőknek

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Gyurcsány börtönt ígért a fideszes képviselőknek

2021. április 07. - 16:55

 

Maguknak nem lesz kegyelem - dörögte indulatosan a Demokratikus Koalíció elnöke.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Hevesen ostorozta a kabinet járványügyi intézkedéseit az Országgyűlés szerdai ülésén Gyurcsány Ferenc. Messziről kezdte mondandóját, amit úgy vezetett fel, hogy "szeretnék mondani valamit, amiből Önök majd botrányt fognak csinálni és azt gyanítom, hogy a következő hetekben majd ugrálni fognak rajtam."

Ezt követően azzal folytatta, hogy édesapja annak idején négyszer-ötször volt börtönben. Elmondása szerint nem volt igen nagy gazember, csak kicsi, de azt rendesen csinálta. Azzal folytatta, Magyarországnak van egy kormánya, annak sok tagja és egy vezetője, aki felelős azoknak a százaknak a haláláért, akik az elmúlt hetekben koronavírusban hunytak el. "Foglalkozási körben elkövetett gondatlan veszélyeztetésnek hívják ezt vagy talán még annál is többnek" - jelentette ki.  

Gyurcsány Ferenc elmondta, édesapját pár tízezer forintért néhány hónapra lecsukták. Úgy véli, a kormánynak van bűne és nem az a kérdés, hogy jól állunk-e az oltással. Megjegyezte, ő maga erre igen választ tud adni, ám az a kérdés, hogy korábban mit csinált a kabinet. "Merték-e vállalni annak a kockázatát, hogy megvédik a magyarokat ha kell korlátozásokkal; vagy féltek ennek politikai kockázatától, és százak mentek el, mint ahogy mai is több, mint háromszázan. Önök ölték meg őket" - hangoztak a DK elnökének szavai.

Úgy véli, a fideszesek alkalmatlanok arra, hogy kormányozzanak.

"Ma Magyarországon sokkal kevesebbért, mint amit Önök tesznek, embereket elvisznek és becsuknak. Magukat is el fogják vinni. Nem is olyan soká'. Egy év múlva, másfél év múlva, mert maguk nem megvédték a magyarokat, hanem hozzájárultak ahhoz, hogy százak haljanak meg és ezért maguk lesznek a felelősek. És ezt a felelősséget számon fogjuk kérni magukon...maguknak nem lesz kegyelem" - zárta mondandóját Gyurcsány Ferenc.

Kövér László házelnök sem állta meg kommentár nélkül, ugyanis "ritka ízléstelen" hozzászólásnak nevezte az ellenzéki politikus szavait.   

"A jelek szerint azt tartja Ön a járvány közepén a legfontosabb feladatának, hogy fenyegessen" - reagált az elhangzottakra a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba szerint Gyurcsány Ferenc semmit sem változott Balatonőszöd óta. Ugyan nem tudja, hogy néz ki a DK logója, ugyanakkor érdemesnek találná azt egy gumilövedékre lecserélni. 

Hangsúlyozta, az a legfontosabb kérdés egy járvány közepén, hogy mennyi ember beoltása sikerült. Úgy véli, az ellenzéki oldalon megpróbálják azt letagadni, hogy heteken keresztül oltásellenes kampányt folytattak. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s