h i r d e t é s

Gyurcsány Ferencet szíven ütötte a karácsonyi bevásárlás számlája

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Gyurcsány Ferencet szíven ütötte a karácsonyi bevásárlás számlája

2022. december 22. - 17:17

Tízen lesznek és drága a savanyú káposzta.

A DK elnökének posztjából valószínűsíthető, hogy töltött káposzta készül, a kommentekből pedig az derül ki, hogy kell egy másik párt Orbán ellen, ez pedig a DK.

Szántód, közel Kötcséhez, Spar áruház. Szép bolt, helyes emberek, mosolygós eladók. A vásárlók helyiek és telelő, karácsonyozó, szilveszterező téli nyaralók. Ilyenek, olyanok. Válogatnak

– kezdte történetét Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán, majd így folytatta:

Ősz, hosszú hajú férfi, lófarkot visel. Amolyan bohém, pesti ember benyomását kelti. Borostás. Sovány, karakteres arca van, inkább zöld szemekkel. A hűtőpult mellett áll. Savanyú káposztát keres, három különböző csomag van. Más termelő, más ár. Felveszi, nézi az árat, visszarakja. Nézi a következőt. Semmi gesztus, hétköznapi, talán érzelemmentes az arc. Végül egyiket se rakja bele a kosarába. Elengedte. Nem lesz káposzta mostanában az asztalon. Hangosbemondó. A bejgli és a szaloncukor karácsony előtt két nappal 30–50 százalékkal olcsóbban is megvehető. Akciós a szeletelt ponty. Biztatni kell a vásárlókat, hogy vegyenek valamit.

Gyurcsány Ferenc azt írta, hogy már másodszor vásárolt a karácsonyi hosszú napokra: Pesten az egyik felét, a még hiányzót Szántódon.

Sokan leszünk, úgy tízen. De így is mellbevágó a számla. Még nekem is. Elrabolták az országot. Metszően fájó élelmiszer-inflációt hoztak a fejünkre. Mennyi a negyven, ha csak tizenöt a bér? Cserben hagytak bennünket. Megöl bennünket a valóság. A semmi. Az élhetetlen élet. Kuszahaza. Lent szorít, fent csillagos ég. Homályos a reggeli köd. Tönkretettek bennünket. Árcédulákon éljük a napot, az évet, a semmit. Te tetted. Aztán majd jönni fog, mert jönni kell. Egy jobb kor. Egy jobb élet. Volt már hasonló jajj, Vörösmarty jobban írta

– fogalmazott a DK elnöke, aki azzal zárta Facebook-bejegyzését, hogy „drága a savanyú káposzta mostanában”.